ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Generalitat finança amb 75.000 euros a fons perdut 20 startups tecnològiques catalanes per impulsar el seu creixement

Es tracta de la línia d’ajuts Startup Capital d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, que permet a les startups en fase inicial desenvolupar el seu pla de negoci.

31/01/2019 11:00
Startup Capital
  • Les empreses beneficiàries tenen menys de 3 anys de vida, compten amb tecnologia diferencial i es dediquen principalment als sectors de les TIC, la salut i l’industrial.
  • Les startups poden destinar l’ajut a cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de comercialització i comunicació.

ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-  ha atorgat un ajut a fons perdut de fins a 75.000 euros a 20 startups tecnològiques catalanes amb l’objectiu d’impulsar el seu creixement. Es tracta de la línia d’ajuts Startup Capital d’ACCIÓ, que compta amb més d’1,5 milions d’euros de pressupost total. Més de 170 startups van sol·licitar accedir a l’ajut.

Es tracta d’empreses emergents de menys de tres anys de vida que tenen la tecnologia com a factor diferencial i que es dediquen principalment als sectors TIC, de la salut i industrial. Les startups seleccionades són Remab Therapeutics, Citring Universal, Rheo Diagnostics, Exponential Renewables, Flexidao Ses, Katoid Technology, Betlem United, Amalfi Analytics, Moirai Biodesign, Change Dyslexia, Pangea Aerospace, Kamleon Ventures, Paperdrop Diagnostics, Sensing Solutions, Engidi, Onalabs Inno Hub, Bimenika, Robinbrick, Biel Glasses i Kibus Petcare.

Durant els propers 18 mesos les startups beneficiaries podran destinar l’ajut rebut a finançar l’execució del seu pla empresarial en àrees per cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de comercialització i comunicació. A més, durant aquest temps, cada startup comptarà amb el suport de dos empresaris amb experiència que actuaran com a mentors per rebre assessorament expert des de la millora del seu pla de negoci fins a la cerca de finançament.

Més de 1.300 startups a Catalunya

Les 20 empreses emergents que han rebut aquest ajut formen part de les més de 1.300 startups identificades pel directori Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ, que a nivell agregat generen prop de 14.000 llocs de treball. De fet, des d’ACCIO es treballa en tres eixos estratègics per a les empreses emergents: la seva acceleració (en el qual s’emmarquen el ajuts del programa Startup Capital), la connexió internacional amb d’altres ecosistemes avançats i la promoció de Catalunya com a hub internacional de startups.

Les 20 empreses emergents que han rebut aquest ajut formen part de les més de 1.300 startups identificades pel directori Barcelona & Catalonia Startup Hub d'ACCIÓ