ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La consellera Chacón i 40 empreses catalanes participen a l'ISE a Amsterdam, el congrés del sector audiovisual més gran del món

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha inaugurat aquesta tarda una jornada internacional sobre el rol de la dona en aquest sector

12/02/2020 05:00
La consellera Chacón a l'ISE
  • L’Integrated Systems Europe (ISE), que va començar ahir i s’allargarà fins divendres, va reunir l’any passat més de 81.000 assistents i 1.300 expositors procedents de prop de 200 països.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, participa des d’avui i fins divendres a l’Integrated Systems Europe (ISE), el congrés més important del món del sector audiovisual que se celebra a Amsterdam. A l’esdeveniment també hi participen una quarantena d’empreses catalanes especialitzades en imatge i so, hàbitat, domòtica, lighting, el turisme i productores d’esdeveniments.

L’ISE és la principal fira del sector de l’audiovisual i els sistemes integrats a Europa. A partir del 2021, la fira se celebrarà a Barcelona, que prendrà el relleu a Ginebra i Amsterdam, ciutats que l’havien acollit fins al moment. L’any 2019 l’ISE va reunir en un espai de 50.000m2 més de 81.000 assistents i 1.300 expositors procedents de prop de 200 països.

En el marc del congrés, aquest dimecres a la tarda Chacón ha inaugurat una jornada sobre el rol de les dones al sector audiovisual. Sota el títol Women’s Council, l’acte està organitzat per l’Audiovisual and Integrated Experience Association (AVIXA), l’associació internacional de la indústria audiovisual i co-organitzadora de l’ISE. Durant la seva intervenció, la consellera Chacón ha subratllat que “les dones suposen només el 14% de la força de treball en la indústria audiovisual”, mentre que “només el 28% dels llocs de treball de la indústria estan ocupats per dones”. Chacón ha posat de manifest que iniciatives com la d’AVIXA contribueixen a “donar suport a les dones del sector tecnològic i audiovisual, així com a animar les joves a entrar en aquesta indústria”.

Per la titular d’Empresa i Coneixement, és necessari que “allà on hi hagi presa de decisions, hi hagi un 50% de dones”. “No podem fer front a la quarta revolució industrial sense aprofitar el 100% del talent de cada país, sense aprofitar tot el talent de les dones”, ha afirmat. Segons la titular d’Empresa i Coneixement, “no només necessitem dones que brillin en la seva carrera professional, sinó dones que no hagin hagut de fer renúncies, que visquin una vida personal, familiar i social plena. Per això són importants espais de visualització del talent femení com el que promoveu dins de l’ISE amb aquest Women’s Council.”.

En el marc de la trobada, la consellera Chacón ha format part d’una taula rodona que ha comptat també amb la participació de la CEO d’AVIXA, Sarah Joyce, de la vicepresidenta de l’àrea d’experiència de client a Legrand, Laurie Englert, la fundadora i CEO de MNureva Inc, Nancy Knowlton, i la responsable de projectes de l’àrea d’audiovisuals de la Universitat Imperial College London, Caroline Carter.

Fundada l’any 1939 i amb seu central als Estats Units, AVIXA integra més d’11.400 empreses i particulars (fabricants, integradors de sistemes, distribuïdors, consultors, programadors, productores de contingut, etc) de 80 països. Actua com a hub per a la col·laboració entre els professionals del sector audiovisual. Compta amb un consell específic centrat en el suport de les dones al sector tecnològic i audiovisual, l’AVIXA Women’s Council.

A partir del 2021, l'ISE, el congrés més important del sector audiovisual, se celebrarà a Barcelona