ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Consellera Chacón: “Avui ISE s’acomiada d’Amsterdam i diu hola Barcelona!”

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, participa en l’acte de clausura del congrés ISE, celebrat aquesta setmana a Amsterdam i que Barcelona acollirà a partir del 2021

La consellera Chacón a l'ISE
  • En el marc d’aquest esdeveniment, la consellera Chacón i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, han mantingut reunions de treball amb el CEO de l’ISE, Mike Blackman, i amb empreses tecnològiques dels Països Baixos.
  • A l’ISE també hi han participat una quarantena d’empreses catalanes especialitzades en imatge i so, hàbitat, domòtica, lighting, el turisme i productores d’esdeveniments.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha participat aquest divendres en l’acte de clausura de l’Integrated Systems Europe (ISE), el congrés més important del món del sector audiovisual que s’ha celebrat a Amsterdam aquesta setmana i que Barcelona acollirà a partir del 2021. La consellera ha estat acompanyada pel conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i el director de l’oficina d’ACCIÓ a Amsterdam, Paul Barreveld.

Sota el títol Hola Barcelona!, l’acte ha servit de tancament de l’edició d’enguany de l’ISE a Amsterdam i perquè la capital catalana n’agafi el relleu a partir de l’any vinent. Durant la seva intervenció, la consellera Chacón ha explicat que “avui Barcelona agafa a Amsterdam el testimoni de l’ISE i és un honor per Catalunya poder acollir una de les fires més importants del món”. “Sabem que venir a Barcelona genera molta expectativa: 500 expositors dels 1.300 que han participat a l’edició d’enguany de l’ISE ja han reservat 47.000m² de la fira per l'any vinent, dels 55.000m2 d’aquesta edició”, ha explicat la consellera. “L’ISE ve a créixer a Barcelona, de la mateixa manera que ho va fer el MWC l’any 2006”, ha assegurat.

La titular d’Empresa i Coneixement ha recordat que “som molt atractius per acollir aquest tipus d’esdeveniments, Catalunya disposa d’una economia oberta, dinàmica i innovadora, amb més de 8.600 empreses estrangeres, entre les quals un miler són tecnològiques i un potent ecosistema de startups”, ha explicat la Consellera, que ha destacat també que “l’audiovisual és un sector que viu de la innovació i la creativitat i per tant, hi encaixa perfectament la cada cop més necessària col·laboració entre corporacions i startups”.

El CEO d’ISE, Mike Blackman, el CEO d’AVIXA -l’associació l’associació internacional de la indústria audiovisual i co-organitzadora de l’ISE-, Dave Labuskes, també han participat en aquest acte. De fet, durant la missió institucional, la consellera Chacón i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, han mantingut reunions de treball tant amb Mike Blackman com amb l’equip directiu d’AVIXA.

D’altra banda, en el marc del viatge, la delegació institucional catalana ha mantingut reunions de treball amb empreses tecnològiques dels Països Baixos. Així, s’han reunit amb Noble Environmental Technologies (ECOR), empresa dedicada al desenvolupament de tecnologies de reciclatge d’alt valor per promoure l’economia circular. També han mantingut una reunió de treball amb Yuki Software, empresa proveïdora de serveis de comptabilitat a través d’una plataforma amb autoaprenentatge en el núvol, amb 120 treballadors globalment i amb seu central a Rotterdam. A més, s’han trobat amb l’empresa Ohpen Technology, dedicada a serveis al núvol per al sector financer, amb seu central a Amsterdam, així com amb els organitzadors de The Next Web. Durant el viatge, la consellera Chacón també ha participat en un nerworking amb empreses catalanes participants a la fira ISE.

La principal trobada del sector audiovisual

La consellera Chacón i el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, han viatjat a la capital dels Països Baixos aquesta setmana per assistir al congrés, on també hi han participat una quarantena d’empreses catalanes especialitzades en imatge i so, hàbitat, domòtica, lighting, el turisme i productores d’esdeveniments.

L’ISE és la principal fira del sector de l’audiovisual i els sistemes integrats a Europa. A partir del 2021, la fira se celebrarà a Barcelona, que prendrà el relleu a Ginebra i Amsterdam, ciutats que l’havien acollit fins al moment. L’any 2019 l’ISE va reunir en un espai de 50.000m2 més de 81.000 assistents i 1.300 expositors procedents de prop de 200 països.

A partir del 2021, l'ISE, el congrés més important del sector audiovisual, se celebrarà a Barcelona