ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Àngels Chacón: “El Tech Spirit Barcelona és una mostra del compromís, la proactivitat, la solidesa i la solidaritat de tot l’ecosistema”

La titular d'Empresa i Coneixement ha explicat que aquest ecosistema “està format per més de 1.500 startups a Catalunya, un gran actiu per captar talent i inversions estrangeres i que fa possible iniciatives com la del Tech Spirit Barcelona”

18/02/2020 04:00
Roda de premsa de presentació de presentació del Tech Spirit

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat aquest dimarts que “el Tech Spirit Barcelona és una mostra del compromís, la proactivitat, la solidesa i la solidaritat de tot l’ecosistema de startups”. Chacón ho ha dit durant la presentació d’aquest esdeveniment, que tindrà lloc la setmana vinent a Barcelona organitzat per la Barcelona Tech City amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Mobile World Capital Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, la Cambra de Comerç, el govern de l’Estat espanyol i altres institucions de l’ecosistema.

La titular d’Empresa i Coneixement ha explicat que aquest ecosistema “està format per més de 1.500 startups a Catalunya, un gran actiu per captar talent i inversions estrangeres i que fa possible iniciatives com la del Tech Spirit Barcelona”, ha assegurat. Chacón ha subratllat que iniciatives com aquesta “posen de manifest com de sòlid és aquest ecosistema de startups i la seva interconnexió internacional”. “El MWC va ser l’espurna que ha generat després un conjunt d’inèrcies i d’activitat en l’àmbit de la tecnologia i emprenedoria a Catalunya, fins al punt que avui Barcelona és el 1r hub de startups del sud d’Europa”, ha destacat. 

Aquesta iniciativa va néixer la setmana passada de manera espontània després de la cancel·lació del 4YFN i el MWC i contempla més de 40 activitats i conferències de foment de l’emprenedoria. Es preveu que més de 2.500 persones participin al Tech Spirit Barcelona, que tindrà lloc entre el 23 i el 27 de febrer i que aglutinarà també  trobades de networking entre els emprenedors i els fons d'inversió internacionals que ja tenien previst visitar Barcelona en aquestes dates.

Per exemple, el Departament d'Empresa i Coneixement, a través d'ACCIÓ, mantindrà les activitats organitzades pel MWC i el 4YFN com l'Open Innovation Challange, on 120 startups catalanes i d'arreu del món proposaran les seves solucions als reptes tecnològics en els àmbits de la salut, les fintech i la connectivitat plantejats per 35 multinacionals com SEAT, Nestlé, Sanofi, ASICS o Suez. Paral·lelament, 240 empreses participaran al Brokerage Event organitzat per ACCIÓ com a node a Catalunya de la xarxa Enteprise Europe Network (EEN) de la Comissió Europea. Són entrevistes bilaterals de 20 minuts entre empreses, grans corporacions i centres tecnològics d’una trentena de països per explorar oportunitats de col·laboració.

A la roda de premsa d’aquest dimarts també hi ha participat el president de la Barcelona Tech City, Miguel Vicente; la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera; el delegat especial de l’Estat espanyol al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; i el CEO de la Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau.

El Departament d'Empresa i Coneixement, a través d'ACCIÓ, mantindrà activitats organitzades pel MWC i el 4YFN com l'Open Innovation Challange i el Brokerage Event