ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana E. Vila Projects obre una filial a Mèxic per introduir la seva tecnologia d'infrarojos al mercat americà

Des de la nova filial, situada a 150km de la capital del país, l'empresa catalana distribuirà a Mèxic i altres països del continent els seus productes basats en tecnologia d'infrarojos i energia ultraviolada per als sectors de l'automòbil, l'aeroespacial o les arts gràfiques

23/02/2020 11:00
E Vila Projects
  • Per expandir-se al mercat mexicà, E. Vila ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Mèxic.
  • Fundada l’any 2008, E. Vila Projects, que exporta el 40% del seu negoci, té previst començar a fabricar els seus productes des de la nova filial mexicana a partir del 2022.

L’empresa catalana E. Vila Projects (Sant Fruitós de Bages), especialitzada en la fabricació de tecnologia d’infrarojos i energia ultraviolada per a la indústria i l’àmbit científic, ha obert una filial a Mèxic per distribuir els seus productes a Amèrica Central i Amèrica del Sud. La filial està ubicada a Puebla de Zaragoza, una ciutat d’1,5 milions d’habitants situada a 150 quilòmetres de la capital del país, des d’on de moment se centra en l’activitat comercial però on preveu començar a fabricar els seus productes a partir de l’any 2022.

Per expandir-se al mercat mexicà, E. Vila Projects ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Mèxic.

Des d’aquesta nova filial, que actualment compta amb una plantilla de cinc persones, E. Vila Projects distribueix els seus productes per a clients del mercat mexicà i d’altres països com Colòmbia, Perú, l’Equador o el Brasil. L’empresa catalana s’especialitza en la fabricació de productes que utilitzen tecnologia d’infrarojos i energia ultraviolada (processos tèrmics, de curat o desinfecció, per exemple), així com productes de quars (com ara materials de laboratori). Treballen per indústries com la de l’automòbil, les arts gràfiques, el sector aeronàutic o els del vidre, la fusta i el tèxtil, entre d’altres.

Segons la directora general de l’empresa, Eugènia Vila, van decidir crear una filial a Mèxic “per la seva força i creixement i la seva capacitat d’estar a l’última tecnologia”. “Les millors companyies del món estan implantades a Mèxic i ser-hi ens permet crear sinergies amb clients catalans que també hi estan presents”, subratlla. L’empresa catalana també destaca que treballar al mercat mexicà “és el primer pas per entrar als Estats Units posteriorment”.

Fundada l’any 2008, E. Vila Projects compta actualment amb una plantilla d’una quinzena de treballadors i una facturació d’uns 2 milions d’euros. L’empresa exporta el 40% del seu negoci a països com Itàlia, Portugal, França, Xile o Xina, a banda de Mèxic i Colòmbia.

Fundada l'any 2008, E. Vila Projects té una quinzena de treballadors i una facturació d'uns 2 milions d'euros