ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Àurea Rodríguez: “Catalunya vol ser un ecosistema d’innovació basat en valors com la sostenibilitat”

La directora d'innovació d'ACCIÓ, Àurea Rodríguez, ha participat en la inauguració de les jornades Tech4SDG que reuneixen, en el marc del Tech Spirit Barcelona, l'ecosistema emprenedor tecnològic amb impacte social

24/02/2020 12:00
Les jornades Tech4SDG

La directora d’innovació d’ACCIÓ, Àurea Rodríguez, ha participat aquest dilluns en la inauguració de les jornades Tech4SDG, organitzades en el marc dels actes del Tech Spirit Barcelona, que tindrà lloc aquesta setmana a Barcelona. Tech4SDDG és una trobada del sector emprenedor tecnològic i amb impacte social, especialment centrat en l’impuls dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Durant la seva intervenció, Rodríguez ha explicat que “Catalunya vol ser un ecosistema d’innovació basat en valors i un d’aquests valors, evidentment, és la sostenibilitat”. “La innovació significa competitivitat, futur, però també és sinònim de sostenibilitat i Catalunya té suficientment força per poder ser un referent en aquest àmbit”, ha subratllat.

La directora d’innovació d’ACCIÓ també ha destacat que “Catalunya ha de ser un ecosistema obert a l’emprenedor, al talent, com s’ha posat de manifest durant la organització del Tech Spirit i el Tech4SDG”. “Des d’ACCIÓ volem contribuir amb el nostre granet de sorra per aconseguir un efecte domino de la innovació sostenible”, ha explicat Rodríguez.

La directora d’innovació d’ACCIÓ també ha subratllat que un dels eixos per promoure la innovació sostenible és l’economia circular, un dels eixos del Pacte Nacional per a la Indústria. De fet, Barcelona acollirà enguany un dels principals esdeveniments internacionals d’aquest àmbit, el Circular Economy Hotspot Catalonia 2020

Emprenedoria compromesa

Les jornades Tech4SDG, organitzades per Impact Hub i Ship2B en col·laboració amb altres entitats de l’ecosistema emprenedor, inclouen un programa de ponències, workshops i espais de networking per a startups i emprenedors. Entre les temàtiques principals en què se centraran aquestes jornades destaquen el reptes per a les ciutats sostenibles (smart cities, mobilitat, turisme sostenible i economia circular), la sostenibilitat i el medi ambient (energia, aigua, agricultura, etc.), l’empoderament femení, l’educació, la salut, la inversió o les fintech.

Les jornades Tech4SDG s’han organitzat en el marc del Tech Spirit Barcelona, que se celebra fins a 27 de febrer a Barcelona. La iniciativa va néixer de manera espontània després de la cancel·lació del 4YFN i el MWC i contempla més de 40 activitats i conferències de foment de l’emprenedoria. El Tech Spirit Barcelona s’ha organitzat per la Barcelona Tech City amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Mobile World Capital Barcelona, el Consorci de la Zona Franca, la Cambra de Comerç, el govern de l’Estat espanyol i altres institucions de l’ecosistema.. Es preveu que més de 2.500 persones participin al Tech Spirit Barcelona, que aglutinarà també  trobades de networking entre els emprenedors i els fons d'inversió internacionals que ja tenien previst visitar Barcelona en aquestes dates.

Les jornades Tech4SDG inclouen un programa de ponències, workshops i espais de networking per a startups i emprenedors