ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

25 empreses comencen per primera vegada en format virtual la cinquena edició del curs de formació en transformació digital

Indústria 4.0
  • És la primera vegada que s’organitza en format virtual aquesta iniciativa a causa de la situació provada per la Covid-19, fet que permet que hi participin empreses de tot Catalunya.

Un grup de 25 empreses catalanes ha començat la cinquena edició del curs de formació en transformació digital coorganitzat entre ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, Domotys (el Clúster de les Tecnologies Intel·ligents) i la Comissió Indústria 4.0 d’Enginyers de Catalunya. És la primera vegada que aquesta formació s’organitza en format virtual a causa de la situació provocada per la Covid-19, la qual cosa permet que hi participin empreses de tot Catalunya.

Es tracta d’un curs estructurat en 13 sessions de caràcter teòric i pràctic enfocat perquè els directius i professionals que tenen responsabilitats sobre unitats de negoci digitals o industrials puguin entendre les implicacions de les diferents tecnologies de la indústria 4.0 en les seves empreses, en els seus processos i en els seus models de negoci, així com adquirir les competències fonamentals per avançar en la seva implementació. Algunes de les principals tecnologies que comprèn aquesta indústria són la robòtica col·laborativa, la fabricació additiva, la realitat augmentada i virtual, la intel·ligència artificial i el machine learning; així com les tecnologies de dades i connectivitat (com la Internet de les Coses, el núvol, el big data o la ciberseguretat).

Els representants de les empreses participants reben formació a partir de casos reals en sessions dirigides per professionals amb experiència real en la implementació de projectes de digitalització de la indústria. A més, el curs d’enguany -que s’allargarà fins el proper 16 de juny- ofereix una tutoria gratuïta realitzada per un equip de professionals experts en transformació digital d’ACCIÓ i de l’Oficina de Transformació Digital de Catalunya, que donaran suport a cada empresa participant per definir els seus reptes tecnològics alineats amb la seva estratègia empresarial. La formació finalitza amb l’organització d’un marketplace, una jornada -en aquesta edició en format virtual- que serveix per connectar les empreses del curs amb altres companyies que proveeixen les solucions i serveis tecnològics en l’àmbit de la indústria 4.0 segons les necessitats individuals de cada empresa.

En els darrers dos anys s’han format prop de 90 professionals d’empreses i entitats de Catalunya que han analitzat més de 20 experiències reals i casos pràctics d’empreses. Gran part d’aquestes empreses ja tenen projectes en marxa i utilitzen els mecanismes de suport públics que es posen a la seva disposició a través del curs.

Aquesta iniciativa s’engloba dins del programa ProACCIÓ 4.0, que té per objectiu accelerar la transformació del teixit empresarial català cap a la indústria 4.0 i que actua com la finestreta única a Catalunya en aquest àmbit. Contempla ajuts econòmics, una línia de préstecs i eines de suport perquè l’empresa catalana elabori plans d’actuacions concrets i incorporin les noves tecnologies vinculades a la indústria 4.0.

Professionals experts en transformació digital d'ACCIÓ ofereixen una tutoria gratuïta conjuntament amb l'Oficina de Transformació Digital de Catalunya

Serveis relacionats