ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa dels Països Baixos Ohpen duplicarà la plantilla del seu centre de desenvolupament de tecnologia a Barcelona

Ohpen preveu crear una trentena de nous llocs de treball a Barcelona per reforçar des de la capital catalana el desenvolupament de ‘software’ per al sector financer

Ohpen
  • Per als seus projectes d’inversió a Catalunya l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ.
  • Amb seu central a Amsterdam i fundada al 2009, l’empresa tecnològica va establir a la capital catalana la seva seu per al sud d’Europa l’any 2017.

L’empresa dels Països Baixos Ohpen, que proveeix serveis al núvol per a la banca, duplicarà la seva plantilla de Barcelona amb la creació d’una trentena de llocs de treball en un any. El seu centre de desenvolupament de tecnologia a la capital catalana, on es va establir l’any 2017, és l’única oficina d’Ohpen al sud d’Europa, on actualment disposa d’una plantilla de 22 persones.

El projecte d’inversió d’Ohpen a Catalunya ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 622 empreses neerlandeses establertes a Catalunya. De fet, el mes de febrer la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va mantenir una reunió de treball amb els directius d’Ohpen a la seu central de la companyia, a Amsterdam.

La plataforma d’Ohpen permet gestionar comptes d’estalvi i inversió per a empreses com ara bancs, institucions bancàries i del sector de les assegurances de manera més eficient. Ohpen va traslladar-se recentment a unes noves oficines al Passeig de Gràcia de Barcelona, de 450m2 de superfície, des d’on treballen en el desenvolupament de projectes d’enginyeria de software i innovació. L’empresa tecnològica busca ampliar la seva plantilla amb perfils professionals especialitzats, com ara enginyers, analistes de negoci i experts en control de qualitat (QA) i experiència d’usuari (UX).

Segons el CEO d’Ohpen, Matthijs Aler, l’empresa va decidir establir-se i créixer a la capital catalana “per tres motius principals: la presència de bones universitats, la disponibilitat de professionals altament qualificats i el fet que Barcelona s’està convertint ràpidament en un hub tecnològic d’excel·lència”. Aler també assegura que “Barcelona és una ciutat vibrant i molt atractiva per a professionals locals i també estrangers, de manera que juntament amb el cap d’Ohpen Technology a Barcelona, Ayad Hindi, volem créixer i reforçar el nostre equip amb aquest talent”.

Ohpen, fundada l’any 2009, compta globalment amb 150 treballadors a les oficines d’Amsterdam i Barcelona. La tecnològica dels Països Baixos s’especialitza en serveis per al sector financer, com ara bancs i gestors d’actius.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.