ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

9 startups catalanes completen un programa d’acceleració presentant les seves solucions deep tech per a Indústria 4.0 als inversors

El programa Empenta, impulsat per ACCIÓ, Esade Creapolis i Esade, ha comptat enguany amb startups que utilitzen tecnologies com la IA, la robòtica o el blockchain amb aplicació industrial

El programa Empenta, impulsat per ACCIÓ, Esade Creapolis i Esade, ha comptat enguany amb startups que utilitzen tecnologies com la IA, la robòtica o el blockchain amb aplicació industrial
  • Durant aquest any, les 9 startups seleccionades han rebut formació i assessorament gratuït de més de quaranta experts en àrees com l’adaptació a la Indústria 4.0, la definició del model de negoci o l’obtenció de finançament.
  • El programa, que aquest 2020 ha arribat a la seva novena edició, ha adaptat el seu format per abordar més específicament com aquestes startups poden adaptar les seves tecnologies a la indústria.

9 startups catalanes han completat aquest dimecres amb l’Investors Day un programa d’acceleració de nou mesos que els ha permès impulsar el seu creixement per tal d’arribar a mercat i trobar finançament. Es tracta del programa Empenta impulsat per ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- i organitzat per Esade Creapolis i Esade en col·laboació amb l’Esade Entrepreneurship Institute i l’Ajuntament de Sant Cugat. Enguany s’ha celebrat la 9a edició del programa, que s’ha mantingut actiu de manera virtual a causa de la pandèmia del Covid-19.

L’Investors Day ha estat la culminació d’aquesta edició del programa Empenta. En aquesta sessió, les startups participants han compartit els coneixements adquirits durant gairebé un any en un pitch davant de potencials inversors interessats en projectes de deep tech. Al llarg dels darrers mesos, fins a quaranta mentors i experts han donat suport gratuït a les startups per ajudar-les a arribar al mercat i a aconseguir finançament.

Entre d’altres, el programa ofereix acompanyament focalitzat en les àrees crítiques del procés de creació d’una empresa com ara la formació de l’equip, la definició del model de negoci i l’obtenció de finançament. Com a novetat, aquesta edició s’ha especialitzat en startups que treballen amb tecnologies aplicables a la indústria 4.0.

Les startups que han participat en el programa Empenta del 2020 són 123Sonar, Balamis, Cyberlung, Dattium, Ionic.ai, Kibus, Nostrum Biodiscovery, Prometeo platform i Sens Solutions. Totes aquestes empreses treballen amb tecnologies aplicables a la Indústria 4.0 com la robòtica, la Intel·ligència Artifical, el blockchain o la Internet de les coses.

Més de 1.500 startups a Catalunya

Les 9 empreses emergents que participen en aquest programa formen part de les més de 1.500 startups identificades pel directori Barcelona & Catalonia Startup Hub elaborat per ACCIÓ, que a nivell agregat generen prop de 17.000 llocs de treball. De fet, des d’ACCIO es treballa en tres eixos estratègics per a les empreses emergents: la seva acceleració (en el qual s’emmarquen el ajuts del programa Startup Capital), la connexió internacional amb d’altres ecosistemes avançats (amb la iniciativa Catalonia Exponential) i la promoció de Catalunya com a hub internacional de startups.

El programa Empenta ha arribat a la seva 9a edició, que s’ha mantingut activa de manera virtual a causa de la pandèmia del Covid-19