ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ i Euronext col·laboraran en la formació de les startups per sortir a borsa

El conveni signat amb el principal mercat de valors paneuropeu de l’eurozona estableix un acord de dos anys per promoure el Programa TechShare Pre-IPO.

El Programa TechShare, creat l’any 2015, és l’únic programa europeu especialitzat en empreses tecnològiques que no cotitzen a borsa
  • ACCIÓ acompanyarà les startups elegibles en el procés de postulació al programa, que fomenta un finançament especialitzat i internacional a llarg termini, alternatiu al bancari.

ACCIÓ ha signat un conveni de col·laboració amb Euronext, el principal mercat de valors paneuropeu de l’eurozona, per tal de promoure el Programa TechShare Pre-IPO, una iniciativa que ofereix formació a startups per tal de facilitar la seva sortida a borsa. D’aquesta manera, ACCIÓ fa un pas més en la seva aposta per difondre i facilitar l’accés al finançament local i global, oferint major diversificació amb finançament alternatiu al bancari.

El Programa TechShare, creat l’any 2015, és l’únic programa europeu especialitzat en empreses tecnològiques que no cotitzen a borsa. Més de 400 empreses ja han participat en una iniciativa que es basa en una xarxa educativa dissenyada per ajudar startups d’alt potencial a aprofitar els avantatges dels mercats de capitals per assolir noves fases de creixement.

Arran de la signatura del conveni, ACCIÓ col·laborarà amb Euronext en les edicions 2020-2021 i 2021-2022 del Programa TechShare. Ho farà a través de la col·laboració en la selecció de les startups participants i en la difusió del programa entre els emprenedors i directius d’empreses innovadores que no cotitzin i tinguin un alt potencial de creixement a través dels mercats de valors.

El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat que amb aquest conveni “pretenem augmentar la participació d’empreses catalanes en un programa que els permet obtenir un major coneixement del funcionament dels mercats financers”. Precisament, segons Romero, un dels objectius d’ACCIÓ és que “les empreses catalanes puguin afrontar amb més garanties d’èxit els seus processos de creixement, innovació i internacionalització gràcies a disposar d’un millor accés al finançament local i internacional, en forma de recursos permanents”.

En aquest sentit, ACCIÓ desenvolupa iniciatives com el Servei d’Assessorament Financer, els Cupons de Finançament (un ajut de 2.500 per contractar serveis d’assessorament i acompanyament) i el Recomanador de finançament alternatiu, una eina on-line i gratuïta que amb només cinc preguntes ofereix orientació a pimes i startups sobre instruments de finançament alternatiu.

El Programa TechShare, creat l’any 2015, és l’únic a Europa especialitzat en empreses tecnològiques que no cotitzen a borsa