ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa catalana Enerbío s’introdueix a Israel amb la venda de 25 tones de pèl·let com a biocombustible natural

La companyia de Sant Martí d’Albars (Osona) ha tancat una comanda amb un dels principals instal·ladors d’estufes i calderes de pèl·let del país per exportar aquest material que produeix energia sostenible i ecològica

06/12/2020 11:00
Enerbío produeix anualment unes 80.000 tones de pèl·let
  • Per aquest projecte d’internacionalització l'empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions a Tel Aviv.
  • Enerbío, que ha realitzat la negociació de forma totalment virtual a causa de la pandèmia de la Covid-19, compta amb 75 treballadors i també exporta els seus productes a Itàlia, França i el Marroc.

L’empresa catalana Enerbío, de Sant Martí d’Albars (Osona), s’ha introduït comercialment a Israel amb la venda de 25 tones de pèl·let a un dels principals instal·ladors d’estufes i calderes del país. El pèl·let és un biocombustible elaborat a partir de matèria primera provinent del sector forestal, majoritàriament serradures i encenalls, que es converteix en energia tèrmica a través d’instal·lacions específiques per al seu ús, com estufes i calderes; en un procés més econòmic que el de les energies fòssils i amb menor impacte ambiental.

Per aquest projecte d’expansió internacional a Israel, l’empresa catalana ha comptat amb el suport de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ a Tel Aviv. La negociació s’ha realitzat de forma totalment virtual a causa de la pandèmia de la Covid-19, sense desplaçar-se físicament a Israel. “Disposar del suport del personal d’ACCIÓ a Tel Aviv i a Barcelona ens ha permès ser més àgils i ens ha facilitat molt la feina”, destaca Montse Lleonart, responsable comercial d’Enerbío.

Aquesta venda ha permès a Enerbío accedir per primer cop a Israel. “El fet d’obrir nous mercats és positiu perquè el nostre objectiu és assolir el major percentatge de quota de mercat que sigui possible”, apunta Lleonart.

Per a la responsable comercial de l’empresa, “això ha suposat sembrar la primera llavor per donar a conèixer el nostre producte a Israel, que esperem que ens permeti estudiar quins poden ser els nous clients potencials en aquest país i seguir treballant per arribar a més mercats”.

L’empresa catalana fabrica pèl·let certificat ENplus A1 i DINplus, les màximes certificacions a escala espanyola i europea. Així mateix, també disposa del certificat Catforest, que garanteix que la fusta que utilitza procedeix dels boscos catalans.

Enerbío, fundada l’any 2005 a Sant Martí d’Albars (Osona), compta amb 75 treballadors i una capacitat de producció de 80.000 tones anuals de pèl·let. A banda d’aquesta primera venda a Israel, també exporta els seus productes a Itàlia, França i el Marroc.

Una venda forjada al Catalonia Industry Suppliers

Aquest projecte d’exportació va sorgir gràcies a la cerca de proveïdors de pèl·let que l’empresa israeliana va realitzar al directori Catalonia Industry Suppliers. Aquesta plataforma digital, que es va posar en marxa el passat mes de març impulsada per la Direcció General d’Indústria i ACCIÓ, és el primer directori que reuneix empreses industrials de Catalunya amb l’objectiu d’impulsar la internacionalització del teixit industrial català. Conté informació de 3.000 empreses industrials que operen a Catalunya per facilitar-ne la seva connexió internacional i que esdevinguin proveïdores d’empreses de tot el món.

La xarxa d’Oficines Exteriors activa nous serveis durant la pandèmia

El projecte d’Enerbío ha estat un dels que ha fet ús dels nous serveis activats per la xarxa d’Oficines Exteriors d’ACCIÓ arran de la situació d’emergència provocada per la Covid-19. En aquest context marcat pel domini dels canals digitals, les empreses catalanes es poden posar en contacte amb la xarxa de 40 oficines per rebre assessorament personalitzat sobre la situació actual en més de 100 països.

Així, les oficines d’ACCIÓ poden acompanyar les empreses, resoldre dubtes o oferir informació en temps real en àmbits com el marc legal de cada país, les polítiques duaneres, els requisits per entregar mercaderies o les mesures laborals que s’estan adoptant. Alhora, la xarxa d’oficines d’ACCIÓ també pot donar suport a les més de 8.100 filials catalanes a l’estranger.

L'empresa produeix unes 80.000 tones anuals de pèl·let amb fusta obtinguda als boscos catalans