ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L'empresa catalana VISYON, seleccionada per introduir la realitat virtual en un programa per a estudiants a Moscou

VISYON, empresa pertanyent al Grup Mediapro, participa en un programa de l’Agència d’Innovació de Moscou per ajudar estudiants de secundària que es troben en centres de rehabilitació a identificar la seva vocació professional i a seguir les classes a través de solucions immersives

19/01/2020 11:00
Visyon
  • Per aquest projecte d’internacionalització, l’empresa catalana ha comptat amb el suport d’ACCIÓ a través de l’oficina de Moscou.
  • L’empresa catalana, amb seu a Barcelona i fundada l’any 2012, té presència a Europa, els Estats Units i els Emirats Àrabs.

 

L’empresa catalana VISYON ha estat seleccionada per participar en un projecte que aplica la realitat virtual en l’àmbit educatiu. Es tracta d’una iniciativa de l’Agència d’Innovació de Moscou que té per objectiu oferir solucions de realitat virtual, augmentada o mixta a estudiants dels darrers anys de la secundària que presenten algun tipus de discapacitat motora temporal per presentar-los diferents opcions professionals de manera immersiva i ajudar-los a identificar la seva vocació. L’empresa catalana està treballant la prova pilot en un centre de rehabilitació de Moscou per a nens i joves que atén prop de 1.600 usuaris cada any.

Per aquest projecte, VISYON, pertanyent al Grup Mediapro, ha comptat amb el suport d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- a través de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions a Moscou.

L’empresa catalana, que va començar la prova pilot a mitjans de setembre, ha adaptat la seva plataforma VRoadcaster per a aquest projecte. La solució permet visualitzar continguts de manera immersiva i personalitzar-los segons les necessitats de l’usuari. A través d’aquesta plataforma, que requereix l’ús d’ulleres de realitat virtual, es poden visualitzar vídeos en diferents formats (estàndard, 180º o 360º) i continguts interactius en 2D i 3D.

D’acord amb la pedagoga Alicia Cañellas, consultora d’Innovació i Formació a VISYON, “el projecte es dirigeix a alumnes de secundària, especialment en etapes prèvies a la formació professional, que es troben en centres de rehabilitació motriu de forma temporal i que no poden assistir a classe, tot oferint-los una solució immersiva per poder seguir el curs”. Per fer servir aquesta plataforma immersiva, els alumnes es posen unes ulleres de realitat virtual que els permeten accedir als diferents continguts. A banda, els usuaris disposen d’un panell de comandament per poder interaccionar amb l’entorn immersiu, realitzar diferents accions i autoavaluar-se. En cas de persones amb dificultats motrius a la part superior del cos, el sistema també preveu que puguin activar les funcionalitats d’interacció amb l’entorn només amb la mirada.

Un cop superat aquest pilot, l’empresa catalana espera començar a treballar en una segona fase en què es té previst introduir altres solucions perquè els alumnes que es troben al centre de rehabilitació puguin seguir les classes a distància, a través de videoconferències immersives 360º i amb comunicació bidireccional. “Instal·larem una càmera 360 a l’aula perquè els joves que no poden anar-hi puguin seguir tot el que està passant als seus centres educatius, com si realment estiguessin allà”, explica Cañellas. Amb aquesta solució, diversos d’alumnes poden connectar-se de manera simultània amb les seves escoles usant diferents visors de realitat virtual.

D’altra banda, VISYON també disposa d’aquest sistema de videoconferència immersiva en 360º com a solució independent, anomenat Telepport, que també preveu introduir en un altre projecte de l’Agència d’Innovació de Moscou que busca millorar la productivitat i el benestar dels treballadors al lloc de treball. L’empresa catalana, amb seu a Barcelona i fundada l’any 2012, és pionera en el desenvolupament de solucions de tecnologia immersiva com la realitat virtual (RV), la realitat augmentada (RA) i la realitat mixta (RM). Forma part del grup Mediapro i compta amb un equip de més de setanta treballadors, amb presència a Europa, els Estats Units i els Emirats Àrabs.

Amb la plataforma de VISYON, que requereix l'ús d'ulleres de realitat virtual, es poden visualitzar vídeos en diferents formats