ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa sud-coreana Smilegate obre a Barcelona el seu primer estudi internacional per dissenyar videojocs triple A

Des d’aquest nou centre, on ja ha contractat 35 treballadors, l’empresa centralitzarà el seu creixement al mercat occidental amb l’objectiu de és situar-se se “com un estudi d’èxit de videojocs de món obert i triple A”

La visita del conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero, a l'estudi de Smilegate a Barcelona
  • Per establir-se a Catalunya l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement
  • Amb més de 2.000 treballadors a escala internacional, Smilegate és un dels principals desenvolupadors de videojocs a Àsia, com és el cas de CROSSFIRE, que suma més de mil milions de jugadors al món

L’empresa sud-coreana Smilegate ha obert el seu primer estudi internacional de desenvolupament de videojocs a Barcelona, on ha creat 35 llocs de treball. Des de Barcelona, que exercirà com a seu central europea, l’empresa inicia la seva expansió al mercat occidental i se centrarà en el disseny de videojocs triple A. Aquesta categoria fa referència a aquells videojocs (per a consoles i ordinadors) que tenen una qualitat gràfica, de disseny i guió més elevada, que acostumen a tenir continuïtat a través de sagues i sovint s’adapten en format de pel·lícules o sèries.

Per establir-se a Catalunya, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. De fet, el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha mantingut aquest dimecres una reunió de treball amb la companyia coreana. Durant la trobada, Romero ha destacat que el fet que “una gran empresa com Smilegate triï Barcelona per establir-s’hi posa de rellevància els actius com a hub digital reconegut internacionalment i com un pol de talent per a sectors punters com ho és el dels videojocs”.

Especialitzada en el desenvolupament i gestió dels videojocs des de la seva creació fins a la seva venda al públic, l’empresa és creadora del videojoc CROSSFIRE, un dels més populars al món amb més de mil milions de jugadors i unes vendes que superen els 10.500 milions de dòlars (8.900 milions d’euros aproximadament). També ha desenvolupat altres videojocs reconeguts com el blockbuster MMORPG, Lost Ark, i el joc per a mòbil Epic Seven. L’empresa actualment està operant ‘WCG (World Cyber Games)’, un festival global d’eSports per a jugadors d’arreu del món.

D’acord amb el CEO de Smilegate Barcelona, Yongil Kim, l’objectiu de Smilegate a Barcelona és situar-se “com un estudi d’èxit de videojocs de món obert i triple A”. Per al representant de l’empresa coreana, “la creació d’un nou estudi de desenvolupament de videojocs que té per objectiu desenvolupar un joc de món obert de qualitat triple A suposa un pas endavant per a Catalunya a l’hora d’establir-se com a hub tecnològic del sector, perquè fins ara se centrava en el desenvolupament de serveis mòbils o altres productes independents”. “La presència del grup Smilegate  a Catalunya, essent un líder a Àsia, tindrà un gran impacte per a l’economia catalana i un creixement per al sector dels videojocs a l’estat espanyol”, afirma.

A Barcelona, Smilegate compta amb un equip de desenvolupadors d’arreu del món especialitzats en àrees com la tecnologia, el disseny i l’art aplicades als videojocs. L’empresa preveu augmentar la seva plantilla durant el 2021 i traslladar-se a unes oficines més grans. “També significa una reactivació a nivell de talent, ja que tots els professionals formats a Barcelona en aquest àmbit tindran també l’oportunitat de treballar en aquesta indústria al nostre estudi sense haver de viatjar a altres països on es desenvolupen jocs triple A”, assegura Kim. “La cultura vibrant i jove de Barcelona juntament amb un magnífic teló de fons d’història, és una combinació molt poderosa i inspiradora”, explica. Per a Kim, “la ciutat està oberta a la creativitat i dona suport a les industries culturals com la nostra, mitjançant infraestructures fortes i una gran qualitat de vida”.

Fundada l’any 2002 i amb seu central a Corea del Sud, Smilegate té una plantilla global de 2.500 treballadors. L’empresa es troba actualment en un procés d’expansió amb oficines als Estats Units, Xina, el Sud-Est Asiàtic i Europa.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

A Barcelona, Smilegate compta amb un equip de desenvolupadors d’arreu del món especialitzats en àrees com la tecnologia, el disseny i l’art aplicades als videojocs