ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Joan Romero: “Els fons Next Generation EU són una oportunitat enorme per fer més ràpid una transformació que ja era necessària”

El conseller delegat d'ACCIÓ, Joan Romero, durant la seva intervenció a la jornada sobre els fons Next Generation EU

El conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, ha assegurat aquest divendres que “els fons Next Generation EU són una oportunitat enorme, una gran quantitat de recursos per fer més ràpid una transformació que ja era necessària”. Romero ho ha subratllat en el marc de la celebració de la jornada ‘Fons europeus per a la transformació digital i ecològica’ organitzada per ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement- i els 29 clústers catalans membres del programa Catalunya Clústers d’ACCIÓ.

Durant la jornada les empreses assistents han pogut accedir a la informació disponible relativa als fons del pla Next Generation EU, tot i que el conseller delegat d’ACCIÓ ha advertit que “encara no hi ha cap convocatòria d’ajuts publicada”, motiu pel qual “encara som a temps de poder tirar endavant les iniciatives transformadores de país”. “Fins ara hem rebut i identificat més de mig miler de projectes i en seguim rebent cada dia: projectes molt interessants i transformadors que encaixen perfectament amb la filosofia del Next Generation EU”, ha explicat. Segons Romero, “el més important és que siguin projectes transformadors en l’àmbit de la digitalització i la sostenibilitat”.

En aquest sentit, Romero ha apuntat que des d’ACCIÓ “s’actuarà com un descodificador per poder dirigir els projectes empresarials a les convocatòries més oportunes, quan estiguin obertes, o fins i tot fora del Next Generation EU”. Així, des d’ACCIÓ s’oferirà suport per trobar la millor convocatòria, avaluar si s’hi adequarà, buscar possibles socis d’altres projectes rebuts i proposar altres convocatòries de línies d’ajuts. Les empreses interessades a presentar el seu projecte poden fer-ho a través de l'Oficina Next Generation EU.

Dels projectes rebuts fins ara, la Generalitat n’ha identificat 27 -recollits en l’informe Next Generation Catalonia - que es consideren emblemàtics perquè han de suposar una palanca per a la reactivació de l’economia catalana. Suposen un pressupost total de 41.000 milions d’euros i són d’àmbits com la descarbonització, la mobilitat de futur, les bateries per l’automoció, l’hidrogen, la proteïna alternativa, els hubs urbans de tecnologia, la bioeconomia o el xip europeu, entre d’altres.

L’acte ha comptat amb la participació de la secretària d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas, i el subdirector general de Digitalització de la Indústria i Entorns Col·laboratius del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, Jordi Llinares. També hi ha participat el director de clústers d’ACCIÓ, Joan Martí.

Des d’ACCIÓ s’actuarà com un descodificador per dirigir els projectes empresarials a les convocatòries més oportunes, fins i tot fora del Next Generation EU