ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’empresa alemanya del sector de l’automoció Technica Engineering crea 35 llocs de treball al seu centre d’R+D de Sant Cugat

La tecnològica del sector de l’automoció, especialitzada en el desenvolupament de ‘software’ i ‘hardware’ per a les comunicacions internes dels vehicles i amb clients com BMW, Volkswagen i Audi, es va establir a Catalunya el 2019 amb només dos treballadors

L’empresa alemanya del sector de l’automoció Technica Engineering crea 35 llocs de treball al seu centre d’R+D de Sant Cugat
  • Per créixer a Catalunya l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement.
  • Fundada l’any 2008 i amb seu a Munic, la companyia continua els seus plans d’expansió a Catalunya i té previst arribar als 50 professionals en plantilla aquest 2021.

L’empresa alemanya del sector de l’automoció Technica Engineering ha creat 35 llocs de treball a Sant Cugat (Vallès Occidental, Barcelona), on ha establert el seu principal centre d’R+D, l’únic de la companyia fora de Munic. La tecnològica, especialitzada en el desenvolupament de software i hardware per a les comunicacions internes dels vehicles, va establir-se a Catalunya l’any 2019 amb només dos treballadors i des de llavors ha mantingut un creixement estable malgrat la pandèmia de la COVID-19. De fet, la previsió és arribar als 50 professionals en plantilla aquest 2021.

Per créixer Catalunya, l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Actualment hi ha més de 1.100 filials d’empreses alemanyes establertes a Catalunya.

La firma alemanya, que a Catalunya opera sota el nom Technica Electronics, treballa per a projectes de recerca en l’àmbit de l’automòbil per a proveïdors dels fabricants dels vehicles que busquen incorporar noves tecnologies en aquest àmbit. Des de la seva seu de Sant Cugat, de 500m2, l’empresa desenvolupa principalment electrònica per a les comunicacions internes dels vehicles (ordinadors centrals, plaques, sensors...).

Segons el director de Technica Electronics, Marc Blanch, “Catalunya ofereix un pol de talent amb perfils altament qualificats, gràcies a un ecosistema d’universitats molt potent”. “Aquests professionals, que coneixen molt bé el sector de l’automòbil, són precisament els que necessitem per impulsar el creixement de l’empresa a escala global”, assegura Blanch. De fet, l’empresa té previst arribar als 50 treballadors a Catalunya aquest 2021, “un creixement que es pugui sostenir orgànicament” i que els permeti “seguir treballant per projectes diversificats que ajudin a mantenir el ritme del negoci malgrat la crisi derivada de la pandèmia”, afirma el responsable de la filial catalana.

Per la seva banda, el responsable de R+D de Technica Engineering a la seu central de Munic i CEO de Technica Electronics, Jaume Tamargo, subratlla que “la decisió d’obrir un centre a Catalunya es basa en què es tracta d’un gran pol de talent altament qualificat, amb perfils molt potents i diversos que costa trobar en altres ecosistemes europeus”.

El grup alemany, fundat l’any 2008, compta amb clients com BMW, Volkswagen, Daimler, Audi i Hyundai, una plantilla global de més de 450 treballadors i suma una facturació d’uns 30 milions d’euros. La companyia està present arreu del món i compta, a banda de les seus de Munic i Sant Cugat, amb una xarxa d’oficines comercials als Estats Units i un centre per a testeig a Tunísia, a més de treballar amb distribuïdors arreu d’Àsia.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

L'empresa treballa per a projectes de recerca en l’àmbit de l’automòbil per a proveïdors dels fabricants dels vehicles que busquen incorporar noves tecnologies