ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

L’escola superior francesa EPITECH amplia instal·lacions a Barcelona per formar 1.000 nous perfils tecnològics en cinc anys

El centre de formació digital i tecnològica, que compta ara amb unes instal·lacions de 1.000m2, va establir-se el 2017 al districte 22@ de la capital catalana i fins ara ja ha format 400 alumnes.

L’escola superior francesa EPITECH amplia instal·lacions a Barcelona per formar 1.000 nous perfils tecnològics en cinc anys
  • Per establir-se a Catalunya EPITECH va rebre el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.
  • El secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, ha assegurat durant la inauguració de les noves instal·lacions que “és clau estimular la generació de talent tecnològic a Catalunya, que és el gran actiu per seguir captant projectes d’inversió estrangera i fer créixer l’ecosistema de startups.

L’escola superior francesa EPITECH (European Institute of Technology) ha ampliat les seves instal·lacions al 22@ de Barcelona amb l’objectiu de duplicar la capacitat de formació d’alumnes de perfils digitals i tecnològics en els pròxims cinc anys. El centre, que ofereix estudis superiors oficials europeus de fins a cinc anys de durada, compta ara amb una superfície de 1.000m2 i la previsió de formar 1.000 nous alumnes fins al 2027.

Per establir-se a Catalunya l’any 2017 EPITECH va rebre el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.

Durant la inauguració de les noves instal·lacions, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, ha assegurat que “per Catalunya és molt rellevant comptar amb institucions com EPITECH, que impulsen el desenvolupament de talent tecnològic i digital, una de les grans fonts de competitivitat de la nostra economia”. “El talent s’ha convertit en el principal actiu del país tant per fer créixer l’ecosistema de startups i empreses digitals locals com per seguir captant projectes d’inversió estrangera d’àmbit tecnològic”, ha afegit.

En aquest sentit, Castellanos ha subratllat que el 67% dels llocs de treball creats a Catalunya l’any passat a través dels projectes d’inversió estrangera gestionats per ACCIÓ van ser d’àmbit tecnològic. “Cada any ens trobem amb més projectes que demanden professionals en l’àmbit de les TIC: projectes com els d’EPITECH són clau per seguir estimulant la generació de talent tecnològic a Catalunya”, ha explicat el secretari d’Empresa i Competitivitat.

A l’acte, on també s’ha celebrat el cinquè aniversari de l’escola a Barcelona, també hi ha participat el director general d’EPITECH a l’Estat espanyol, Xavier Núñez, i el cònsol general de França, Olivier Ramaodur. Durant la seva intervenció, Núñez ha assegurat que “amb aquesta ampliació i renovació del campus, EPITECH espera consolidar el seu creixement a Barcelona amb l’objectiu de formar més de 1.000 alumnes durant els pròxims cinc anys”, la qual cosa duplicaria les xifres assolides fins ara. Un altre dels objectius de l’escola superior és el de “contribuir a eliminar la bretxa de gènere que pateix la formació en l’àmbit tecnològic i digital”, per la qual cosa Nuñez preveu “arribar aquest any a una ràtio propera al 30% de dones” en la nova promoció del seu Grau i Màster d’Informàtica, la seva formació de referència.

Fundada l’any 1999 a França, EPITECH és una institució d’educació superior líder al seu país, que des de fa més de 20 anys està especialitzada en tecnologies de la informació, innovació tecnològica i desenvolupament de software. L’escola aposta per una metodologia molt pràctica basada en l’aprenentatge a través de projectes (learning by doing) i en la pedagogia activa, oferint als alumnes formació a partir de cursos com el bootcamp en desenvolupament web. Al llarg d’aquests anys els estudiants d’aquest centre hagin pogut treballar amb empreses reconegudes dins el sector i ha afavorit la signatura de més de 65 convenis amb companyies implementades a Catalunya.

Actualment, és una de les institucions especialitzades en IT més importants d’Europa i compta amb una xarxa de més de 5.500 estudiants repartits entre els 20 campus ubicats a Alemanya, França, Bèlgica i Catalunya.

En concret, EPITECH ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de Catalunya al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió.

Fundada l’any 1999 a França, EPITECH és una institució d’educació superior líder al seu país, que des de fa més de 20 anys està especialitzada en tecnologies de la informació, innovació tecnològica i desenvolupament de software

Serveis relacionats