ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

13 cellers catalans presenten per primer cop els seus vins i caves a Suïssa en una jornada organitzada per ACCIÓ

Una cinquantena d'importadors, distribuïdors i sommeliers del país helvètic han estat alguns dels participants en un tast celebrat a Zuric

13 cellers catalans presenten per primer cop els seus vins i caves a Suïssa en una jornada organitzada per ACCIÓ

13 cellers catalans, representants de nou denominacions d'origen diferents, han presentat alguns dels seus vins i caves a una cinquantena d'importadors, distribuïdors, sommeliers i representants de diversos punts de venda suïssos en una jornada de tast celebrada a Zuric aquest dilluns. L’acte, que s’emmarca en el programa Catalan Wines, tenia l’objectiu de donar a conèixer els productes catalans i fomentar els acords comercials. L’esdeveniment, organitzat per l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Alemanya, ha comptat també amb un seminari previ, a càrrec de la sommelier Yvonne Heistermann, que ha presentat als assistents les principals varietats i especificitats que caracteritzen els vins i caves catalans.

Els cellers que han participat en aquesta jornada són: Aymar (Castell de Pujades), Bodegues Sumarroca, Covides, Alella Vinícola, Casa Mariol, Cellers Alsina&Sardà, Viña Torreblanca, Alta Alella, Domenio Wines, Molí Parellada, Celler Grau i Grau, Costers del Sió i el Celler Pasanau.

El representant de l'empresa importadora D-Cata, Sebastián Garcia, ha destacat "l'alta qualitat dels vins i caves catalans, que els ofereixen molt bones oportunitats en el mercat suís". Al seu torn, des de l'importadora Buonvini, Nicola Mattana ha apuntat que la jornada és "una molt bona oportunitat per tenir agrupades tantes bodegues petites i mitjanes d'un sol territori que no és gaire conegut a Suïssa. És important per donar a conèixer Catalunya com a país vitivinícola amb una àmplia varietat de vins de qualitat".

Suïssa es troba entre els 10 països que més importen vins i caves catalans, amb més de 150 empreses catalanes que ja hi exporten de manera regular. Pels cellers catalans es tracta d’un mercat atractiu pel seu alt poder adquisitiu i la predisposició a adquirir productes de qualitat.

De fet, les exportacions catalanes de vins i caves al mercat suís van registrar 22,5 milions d’euros l’any 2021, un 11% més que l’any anterior. Una tendència positiva que s’ha consolidat en el primer trimestre del 2022, on les vendes de vins i caves catalans a Suïssa han crescut un 28% respecte el mateix període de l’any anterior.

Catalan Wines

El tast de vins i caves catalans celebrat a Zuric és el primer acte del programa Catalan Wines que té lloc a Suïssa. Aquesta jornada, que havia de tenir lloc l’any 2020, es va ajornar per la pandèmia de la Covid-19.

Des del 2010, el programa Catalan Wines impulsa la internacionalització de vins i caves catalans. En un inici el programa s’ha centrat als dos principals mercats mundials del sector del vi, els Estats Units i Alemanya. Al país nord-americà, per exemple, ACCIÓ hi ha organitzat més de 34 esdeveniments professionals de tast de vi i cava a diferents ciutats país. Al llarg d’aquests anys, més de 75 cellers catalans amb 10 denominacions d’origen diferents han participat en les sessions i molts d’ells han repetit a diferents localitzacions. Aquestes jornades han permès que el 50% dels cellers que han participat en alguna d’elles hagin tancat acords comercials amb importadors i distribuïdors dels Estats Units.