ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les empreses exportadores a les Terres de l’Ebre augmenten un 13% des d’abans de la pandèmia

Segons dades d’ACCIÓ fetes públiques en el marc de la Setmana de la Internacionalització, gairebé 600 empreses venen els seus productes i serveis a l’estranger des de les comarques ebrenques

20/10/2022 11:12
Les empreses exportadores a les Terres de l’Ebre augmenten un 13% des d’abans de la pandèmia
  • Les exportacions amb origen a les Terres de l’Ebre es dirigeixen principalment als mercats de França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica i els Estats Units.
  • Per sectors, els més exportadors són l’alimentació, l’agricultura i el packaging.

El nombre d’empreses exportadores a la vegueria de les Terres de l’Ebre ha crescut un 13% respecte el 2019, l’últim any abans de l’afectació per la pandèmia de la covid-19. Concretament, les comarques que conformen la vegueria de les Terres de l’Ebre (el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta) compten amb 599 empreses que venen els seus productes i serveis a l’estranger. Són dades d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball, que s’han donat a conèixer en el marc de la Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ.

D’aquesta manera, l’impacte de la pandèmia no ha estat un obstacle per al creixement del nombre d’empreses internacionalitzades. En aquest sentit, les exportacions amb origen a les Terres de l’Ebre es dirigeixen principalment a mercats com el de França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica i els Estats Units.

Pel que fa als sectors amb més presència internacional, lideren les exportacions el de l’alimentació, l’agricultura i el packaging.

Aquestes dades s’han fet públiques durant la Setmana de la Internacionalització d’ACCIÓ, el principal acte que se celebra anualment a Catalunya per promoure la internacionalització del teixit empresarial català. Es tracta d’un acte fortament consolidat -aquest 2022 se celebra la 29a edició- i que enguany s’ha convertit també en el punt de trobada entre tots els agents público-privats del país que donen suport a l’empresa catalana en els seus processos d’expansió a l’estranger. L’objectiu és sumar esforços entre la Generalitat, mitjançant ACCIÓ, les associacions, cambres i entitats catalanes per enfortir el suport a l’empresa en els seus processos de sortida a l’exterior.

La Setmana de la Internacionalització va començar dilluns i s’allargarà fins divendres a Barcelona i arreu del territori