ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La startup Vottun crea una eina que utilitza el ‘blockchain’ per verificar la procedència de criptomonedes confiscades per la policia

L’eina tecnològica, en fase de prova pilot, permetria als cossos policials utilitzar el blockchain per analitzar la traçabilitat dels criptoactius fins que es verifiqui la seva procedència, amb l’objectiu d’evitar fonts fraudulentes

La startup Vottun crea una eina de traçabilitat i certificació de les carteres de criptomonedes confiscades pels Mossos d’Esquadra
  • Per dur a terme el projecte, Vottun ha comptat amb el suport d’ACCIÓ amb l’obtenció de 14.950 euros de la línia d’ajuts a projectes de disrupció empresarial.
  • El desenvolupament d’aquesta plataforma ha permès a Vottun posicionar-se com a proveïdor de referència en la gestió i traçabilitat de criptomonedes per als cossos policials.

La startup catalana Vottun, especialitzada en tecnologia blockchain, ha col·laborat amb Mossos d'Esquadra per trobar una solució per controlar els moviments de les carteres de criptomonedes confiscades per la policia. L’objectiu d’aquesta eina és facilitar la traçabilitat i certificar la procedència dels diners per així evitar l’intercanvi amb fonts fraudulentes. Aquesta iniciativa permetrà als cossos policials digitalitzar el procés de congelació i custòdia de criptoactius, així com protegir i gestionar de manera transparent els seus moviments.

Per poder portar a terme la prova pilot d’aquesta eina, Vottun ha rebut el suport d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- per mitjà d'un ajut de 14.950 euros per a projectes de disrupció empresarial, destinat a incentivar la col·laboració entre startups i corporacions. A més, Vottun és una de les 16 empreses més disruptives de Catalunya de l'any 2021, segons la iniciativa Catalonia Exponential Leaders d'ACCIÓ.

Al llarg dels anys, Vottun ha desenvolupat una plataforma que dóna solucions a les necessitats de les empreses que vulguin aplicar la tecnologia blockchain sense haver d’incloure en el seu equip experts en aquesta tecnologia. Així, els seus clients poden escollir la plantilla de solucions que més s’adeqüi a les seves necessitats. Actualment, l’empresa compta amb un ventall de solucions aplicables en diferents àmbits.

Segons Marta Vallès, co-fundadora de Vottun, “amb la nostra plataforma oferim serveis de traçabilitat, certificació de processos o de títols educatius i formatius, economia verda i circular, credencials, NFT, tokenització, certificació digital instantània, o pagaments instantanis entre empreses”.

Vallès explica que el projecte conjunt amb els Mossos d’Esquadra “va sorgir per donar resposta a les necessitats del cos per accedir a una solució independent de qualsevol criptomoneda o blockchain”. Durant aquesta actuació, Vottun ha desenvolupat un model de negoci de gestió de criptoactius “que dota de transparència i seguretat els processos de confiscació, gestió o devolució de les criptomonedes”.

Així, l’empresa catalana ha treballat durant tres mesos desenvolupant un protocol d’actuació en la confiscació de criptoactius, una eina de congelació i emmagatzematge de les criptomonedes confiscades, un sistema de custòdia controlat per Vottun i un sistema d'exchange que permeti la transferència a moneda FIAT, és a dir, a la moneda utilitzada en cada regió per l’intercanvi comercial, que en aquest cas és l’euro.

Concretament, aquesta eina permetrà al cos policial gestionar de manera transparent les accions sobre els criptoactius, “ja sigui per canviar la quantitat a monedes FIAT, per gestionar fiances judicials o sentències de pagament o per retornar els diners a les víctimes de frau”, assegura la co-fundadora.

Actualment, el pilot ja està acabat i es troba en fase d'avaluació pels Mossos d’Esquadra. Per la co-fundadora, la realització d’aquest projecte “ha permès posicionar Vottun com a líder en la gestió integral de criptoactius, així com a proveïdor de referència de gestió de criptomonedes per a cossos policials, entitats judicials i agències tributàries”.

Vottun és una empresa emergent (startup) fundada per Marta Vallès i Luis Carbajo, actual CEO, l’any 2018 a Barcelona. Actualment, compta amb un total de 20 treballadors.

L'empresa ofereix una plataforma de solucions per les empreses que vulguin aplicar la tecnologia blockchain segons les seves necessitats

Sectors relacionats