ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ organitza una missió virtual per apropar la innovació disruptiva de Silicon Valley a emprenedores catalanes

Les empresàries participaran en cinc jornades de formació amb experts en innovació i directives de grans empreses tecnològiques com Google i de la Universitat de Berkeley, així com en una trobada amb inversors perquè les empresàries catalanes presentin els seus projectes

28/09/2020 10:00
Disruptour
  • La missió s’emmarca en el Catalonia Exponential, una iniciativa impulsada per ACCIÓ per ajudar les empreses catalanes a transformar-se a partir dels canvis disruptius provocats per les tecnologies exponencials i el sorgiment de nous models de negoci.

ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- ha organitzat una missió virtual dirigida a dones emprenedores per apropar-les a l’ecosistema d’innovació disruptiva de Silicon Valley. D’aquesta manera, una desena d’emprenedores catalanes que formen part de l’associació Wompreneur participaran en la missió virtual, que tindrà lloc entre el 21 de setembre i l’1 d’octubre.

Sota el títol “Disruptour”, l’agenda de sessions, coordinada a través de l’Oficina Exterior de Comerç i d’Inversions de Silicon Valley, consisteix en cinc jornades de formació amb diferents experts perquè puguin conèixer l’ecosistema i exemples de pràctiques disruptives.

D’aquesta manera, les participants aprendran de les experiències de dones directives de grans empreses establertes a Silicon Valley com Google, així com els casos de startups com ara Kyndoo o Radivision i d’especialistes en innovació empresarial, com la professora de la Universitat de Berkeley Gigi Wang. D’altra banda, durant les darreres sessions de la missió, les emprenedores podran presentar els seus projectes davant d’un grup d’inversors, que les aconsellaran per poder validar les seves idees de negoci. El programa també preveu sessions de networking entre participants i especialistes.

Catalonia Exponential

Aquesta missió s’emmarca dins de les actuacions de la iniciativa Catalonia Exponential impulsada per ACCIÓ per ajudar les empreses catalanes a transformar-se a partir dels canvis disruptius provocats per les tecnologies exponencials (com el blockchain, la impressió 3D, la biotecnologia, el big data, la realitat augmentada i virtual, l’IoT o la intel·ligència artificial) o fenòmens com la COVID-19. L’objectiu és aportar a les empreses eines metodològiques com Pentagrowth o EXO Sprint per fer-ho possible i connectar-les amb les tendències, tecnologies, startups i nous models de negoci sorgits en els ecosistemes més innovadors del món a través de les oficines d’ACCIÓ a Europa, Silicon Valley, Nova York, Tel Aviv, Seül, Hong Kong, Xangai o Pequín, entre d’altres.

L’objectiu de Catalonia Exponential és connectar les empreses catalanes amb els ecosistemes més innovadors i disruptius