ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les eines digitals d'ACCIÓ per impulsar les empreses

27/06/2018 11:45
Eines digitals ACCIÓ

Des que les pantalles s’han imposat al paper, la vida consisteix bàsicament a fer clics. Una acció senzilla, ràpida i que ja es realitza de forma instintiva. Quants clics s'arriben a fer al llarg del dia? Amb la voluntat de fer-ne menys i més útils, el web d’ACCIÓ posa a l'abast de les empreses 5 eines digitals que les ajudaran a fer un salt de qualitat.

Per a les preocupades pel seu compte corrent, l'eina idònia és el Recomanador de finançament alternatiu. 5 preguntes, 5 clics. No fa falta res més. Així de fàcil resulta descobrir quin és el proveïdor de finançament que més encaixa a les necessitats i les característiques de l'empresa. Més de 100 possibilitats entre plataformes de crowdlending, descompte de factures, préstecs participatius, business angels o fons de capital risc amb opcions des dels 10.000 fins als 3 milions d’euros. Un estalvi de temps (i clics) per aconseguir el finançament més ajustat.

El Recomanador d’oportunitats de negoci internacionals encara requereix menys clics. Només en calen 3 que indiquin la mida de l'empresa, l’experiència exportadora i el seu sector. Així de fàcil per conèixer els mercats on més oportunitats tindran per vendre els seus productes. Un cop descoberts, només caldrà un clic més per sol·licitar una entrevista amb els nostres experts a Catalunya i a les 40 Oficines Exteriors.

Tot i així, saber on són les oportunitats no és tan senzill com aprofitar-les. Per aconseguir-ho és molt útil el Catalonia Trade Portal. En escassos clics rastreja entre més de 800 fonts documentals els tràmits, controls o aranzels que s'han de superar per exportar un producte o servei a qualsevol país. També s'hi poden calcular els costos d’exportació a cada mercat. 

On tampoc fan falta gaires clics és al Cercador d’ajuts i serveis. De forma ràpida i clara reuneix en un sol espai tota la informació dels ajuts, subvencions, finançament i serveis que ofereixen les diferents administracions i organismes per a les empreses i els emprenedors ubicats a Catalunya. Consultar-lo permet estar al dia de tots els ajuts en vigor.

Finalment, també hi ha una eina reservada a la inspiració. Submergir-se al Banc de coneixement d’ACCIÓ, on hi ha gairebé 1.500 continguts entre articles, entrevistes i informes, ajuda a descobrir nous mercats potencials, estratègies o models de negoci. Amb només tres clics es poden filtrar per tipus de contingut, país i tema per accedir al coneixement que més interessa.

El nou web d'ACCIÓ, més interactiu i dinàmic, posa a l'abast de les empreses diverses eines digitals per facilitar-los la recerca de finançament, oportunitats de negoci internacionals o ajuts