ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

ACCIÓ renova l’acord de col·laboració amb les plataformes catalanes de finançament alternatiu

ACCIÓ destina 50.000 euros a les plataformes Capital Cell, Crowdcube, ECrowd!, Finanzarel i Novicap per impulsar el finançament a emprenedors, empreses i startups

29/09/2021 11:00
ACCIÓ renova l’acord de col·laboració amb les plataformes catalanes de finançament alternatiu
  • Es tracta d’entitats que operen a través d’internet en el camp del finançament col·lectiu d’inversió i de préstecs, així com en el descompte de factures.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ -l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa del Departament d’Empresa i Treball- ha renovat aquest dimecres l’acord de col·laboració amb 5 plataformes de finançament alternatiu catalanes. A través d’aquest conveni, ACCIÓ destina 50.000 euros a Capital Cell, Crowdcube, ECrowd!, Finanzarel i Novicap perquè desenvolupin els seus plans de difusió i promoció, amb l’objectiu de fer créixer el seu coneixement i ús per part de les empreses catalanes.

Durant l’acte de signatura, que s’ha celebrat de manera telemàtica, el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, ha destacat la importància de renovar l’impuls a l’activitat d’aquestes plataformes perquè "en l’actual context post pandèmia, les necessitats de finançament són més elevades i aquestes plataformes són una bona eina per aconseguir-lo". Romero afegeix que "aquestes entitats permeten la diversificació de les fonts de finançament per tal de garantir més oportunitats de negoci, més activitats i més resiliència empresarial".

A banda del director executiu d’ACCIÓ, el conveni l’han signat, per part de les plataformes, el director de Capital Cell, Daniel Oliver; el director d’Ecrowd, Jordi Solé; el president de Finanzarel, Paulino de Evan; el fundador i director d’operacions de NoviCap, Marc Antoni Macià; i el vicepresident de l’àrea internacional de Crowdcube, Pepe Borrell. Es tracta d’entitats que faciliten capital, préstecs o descomptes de factures a través d’Internet:

  • Les plataformes digitals de crowdequity (Crowdcube i Capital Cell), o finançament col·lectiu d’inversió, es dirigeixen majoritàriament a startups i emprenedors. La plataforma agrupa diversos tipus d’inversors o microinversors -siguin particulars, professionals o, fins i tot, familiars i clients de l’empresa- i els connecta amb empreses que busquen socis que entrin a la seva societat. Els imports han augmentat en els últims anys i actualment oscil·len entre 200.000 i 1.000.000 d’euros.
  • De la seva banda, l’invoice trading (Finanzarel i Novicap) es dirigeix a pimes que descompten factures per necessitats puntuals de tresoreria de l’empresa. Acostumem a ser d’imports que oscil·len entre els 10.000 i 200.000 euros, principalment.
  • En el cas de les plataformes de crowdlending (Ecrowd), o finançament col·lectiu de préstecs, es posen en contacte inversors amb pimes que ja tenen capacitat de generar ingressos, però que necessiten un préstec. L’entitat analitza el risc de l’empresa i en fa públic el rating a la pàgina web del seu projecte perquè els inversors hi facin les seves aportacions. Aquests préstecs poden arribar als 150.000 o 200.000 euros.

Aquesta renovació del conveni, que es va signar per primer cop a finals del 2019, reforça el compromís d’ACCIÓ amb el foment d’un sector estratègic per al creixement empresarial a Catalunya. Les empreses interessades a accedir al finançament alternatiu poden fer-ho a través del Recomanador de Finançament Alternatiu, o bé poden dirigir-se al Servei d’Assessorament Financer.

Aquesta renovació del conveni, que es va signar per primer cop a finals del 2019, reforça el compromís de l'agència amb el foment d’un sector estratègic per al creixement empresarial a Catalunya