ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Les exportacions catalanes assoleixen un nou rècord i creixen un 14,5% el primer semestre de l’any

Les exportacions catalanes assoleixen un nou rècord i creixen un 14,5% el primer semestre de l’any
  • Sectorialment destaquen les exportacions de productes químics (30,5% del total), automoció (16,2%) i béns d’equip (15,5%)
  • Les exportacions catalanes representen el 26,6% del total de l’Estat espanyol

Les exportacions catalanes han crescut un 14,5% en termes interanuals el primer semestre del 2023 i han assolit els 53.200 milions d’euros. Es tracta de la xifra més alta de la sèrie històrica en una primera meitat de l’any, segons càlculs d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- en base a les dades d’ICEX-Estacom publicades aquest dijous.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, subratlla “el creixement sòlid i sostingut de les vendes catalanes a l’estranger els últims anys i la primera meitat del 2023”. Una tendència que “torna a posar de manifest que la sortida a l’exterior és una aposta estructural del teixit productiu català” i que les exportacions “s’han consolidat com una de les grans fortaleses de la nostra economia, un actiu estratègic que actua com una gran palanca per a la competitivitat de les nostres empreses”, assegura.

Així, en el període gener-juny les vendes de les empreses catalanes a l’exterior han liderat les exportacions de tot l’Estat espanyol amb el 26,6% del total. Sectorialment destaquen les exportacions de productes químics (30,5% del total, amb un creixement interanual del 9%), automoció (16,2% del total, amb un augment del 77,4%) i béns d’equip (15,5% del total, amb un creixement del 12,2%).

Pel que fa al juny, les vendes de les empreses catalanes a l’estranger han assolit els 9.400 milions d’euros, un 11,8% més que el mateix mes de l’any passat. És la xifra més elevada de tota la sèrie històrica en un mes de juny, segons ACCIÓ.

Pel que fa al juny, les vendes de les empreses catalanes a l’estranger han assolit els 9.400 milions d’euros, un 11,8% més que el mateix mes de l’any passat

Serveis relacionats

Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització

Supera qualsevol obstacle en els teus processos d'exportació

Recomanador d'oportunitats de negoci internacionals

Troba en tres clics les millors oportunitats a l'exterior