ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Katoid crea un software per analitzar a temps real el comportament dels jugadors de videojocs

Es tracta d’una tecnologia que analitza de manera automàtica les dades dels jugadors per tal de comprendre les seves preferències i hàbits de consum

22/08/2021 11:00
Katoid crea un software per analitzar a temps real el comportament dels jugadors de videojocs (20210822)
  • Aquest sistema permet que les empreses del sector del gaming puguin fer canvis en temps real per adaptar-se a les característiques dels jugadors.
  • Katoid ha rebut un ajut directe de 75.000 euros d’ACCIÓ de la línia Startup Capital destinada a startups tecnològiques en fase inicial.

La startup catalana Katoid ha desenvolupat un software que analitza en temps real les dades dels jugadors de videojocs per tal d’entendre el seu comportament durant el joc. L’empresa ha desenvolupat durant 5 anys una tecnologia pròpia de game analytics, que a través de microxips FPGA (microxips oberts per programar-hi qualsevol algoritme de forma ràpida) i d’un nou disseny de gestió de dades, pot analitzar de forma automàtica i a gran escala les mètriques dels jugadors. L’empresa va tancar la seva primera ronda d’inversió de 200.000 euros fa pocs mesos i actualment el software es troba en fase de comercialització.

Katoid ha estat beneficiària de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. L’empresa ha rebut 75.000 euros a fons perdut que pot destinar a finançar actuacions derivades de l’execució del pla d’empresa o cobrir despeses de personal.

El nou software permet recollir automàticament un gran volum de dades dels usuaris i detallar paràmetres com les hores que es connecten, els hàbits de consum o les seves preferències dins el joc, entre d’altres. Això permet que empreses desenvolupadores i publicadores de videojocs puguin conèixer de forma precisa el target dels seus clients i calcular, per exemple, quin és el millor moment per inserir publicitat. Actualment el procés d’anàlisis, sense aquest software, pot trigar una setmana.

Segons un dels fundadors de l’empresa emergent, Jon Beltrán de Heredia, “som la primera startup del món capaç de desenvolupar i aplicar aquesta tecnologia en el camp dels videojocs”. Beltrán de Heredia assegura que “estem molt satisfets perquè aquest any 2021 vam quedar primers a escala mundial segons Xilinx com a millor startup en l’aprofitament dels sistemes de càlcul per crear el nostre propi software en el sector dels videojocs”.

Per la seva banda, l’altre fundador de Katoid, Raúl Herrero, afegeix que “sense aquest nou enfocament, ara mateix, no seria possible analitzar les dades dels jugadors a temps real”.

Katoid es va fundar el 2017 per Beltran de Heredia i Herrero, dos enginyers amb un llarg recorregut dins el sector que es van conèixer treballant plegats en el videojoc Commandos (desenvolupat per l'empresa espanyola Pyro Studios) i van seguir treballant junts per a diversos títols de la desenvolupadora barcelonina Digital Legends Entertainment.

Segons l’estudi d’ACCIÓ “Els videojocs a Catalunya (document.PDF)”, a Catalunya es concentren 145 empreses del sector dels videojocs, amb un creixement del 3,6% respecte a l’any anterior. Aquestes empreses sumen un total de 3.242 treballadors i van tenir una facturació de 430 milions d’euros. Per la seva banda, Barcelona és la primera ciutat tech del món que no és capital i ocupa la segona posició en l’European Digital city ranking superant París.

Segons l’estudi d’ACCIÓ “Els videojocs a Catalunya”, a Catalunya es concentren 145 empreses del sector dels videojocs, amb un creixement del 3,6% respecte a l’any anterior

Serveis relacionats