Per poder navegar amb més tranquil·litat pels continguts d'aquesta web tingueu en compte el següent:
1. Disposes del botó Surt ràpid per sortir immediatament.
2. Quan obris un PDF, simplement visualitza'l, sense desar-lo
3. Assegura't d'esborrar el teu historial de navegació abans de sortir.
4. Fes servir la navegació privada o d'incògnit.
Ajuts i serveis
ACCIÓ ofereix una gran diversitat de serveis individualitzats i col·lectius per impulsar la competitivitat de les empreses catalanes.
Països
Navega pels països on ACCIÓ et dona servei, descobreix les tendències i oportunitats de negoci principals i accedeix a les activitats i serveis relacionats.
Sectors
Descobreix totes les tendències i oportunitats de negoci sector per sector. T'oferim anàlisis, serveis i activitats perquè les aprofitis per fer créixer la teva empresa.
Activitats
ACCIÓ organitza més 230 activitats anuals a Barcelona i a tot Catalunya. Descobreix les nostres activitats, els cicles temàtics i els grans esdeveniments
ACCIÓ
ACCIÓ és l’Agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya, el referent públic per contribuir a la transformació de les empreses catalanes.
Facilita la teva exportació i resol dubtes sobre tràmits, certificats o pagaments internacionals
Descobreix els nous reglaments i obligacions que poden afectar les teves operacions a l’exterior
Superant barreres és un cicle de sessions informatives que té per objectiu facilitar els processos d’internacionalització de la teva empresa a partir de l’experiència de professionals experts.
Unes sessions, liderades pel servei de Barreres al comerç internacional, on pots conèixer amb detall elements clau per viure amb èxit el comerç a l’exterior com els mitjans de pagament o novetats sobre fiscalitat, finançament o logística internacional.
Superant barreres són sessions mensuals
L'Administració de Donald Trump ha anunciat la imposició dels anomenats "aranzels recíprocs" del 10% per a totes les importacions al país i amb aranzels específics més elevats en alguns països concrets. En el cas de la Unió Europea són del 20%.
L'Administració de Donald Trump ha anunciat la imposició d'aranzels del 25% a les importacions d'automòbils i a determinades peces i components de l'automòbil.
El Brasil ha eliminat els aranzels d'una desena de productes alimentaris relacionats amb la carn de vedella, el cafè torrat, el blat de moro o l'oli d'oliva, entre d'altres, amb l'objectiu d'augmentar l'oferta interior d'aliments i reduir-ne els preus.
La nova administració de Donald Trump ha anunciat el retorn dels aranzels del 25% a l’acer i l’alumini amb l’objectiu de protegir la indústria nacional i fomentar la producció interna.
L’inici del conflicte a Ucraïna presenta una situació complexa en les relacions comercials internacionals entre Catalunya i els països afectats i que poden tenir conseqüències en les importacions, en aspectes financers o en la mobilitat de persones i mercaderies.
En el marc de la publicació de l’informe Anàlisi de l’aprofitament dels acords comercials de les exportacions catalanes, ACCIÓ llança una alerta comercial per alguns dels països estudiats, amb el focus en sectors de l'economia que presenten oportunitats de negoci i de mercat per a les empreses de Catalunya, sigui per vendre els seus productes i serveis, o per assolir acords de col·laboració amb entitats públiques i privades de l’Estat en qüestió.
La Unió Europea ha aprovat un nou reglament que té com a objectiu reduir al mínim la contribució a la desforestació i la degradació forestal i que serà d’obligat compliment a partir del 30 de desembre de 2025. Les petites empreses i microempreses ho faran a partir del 30 de juny de 2026.
L’acord de lliure comerç entre la UE i el Mercosur (integrat pel Brasil, l’Argentina, l’Uruguai i el Paraguai) permetrà augmentar el comerç bilateral i la inversió, reduint les barreres comercials entre les dues parts. L'acord està pendent de ratificació en especial pels països integrants de la UE.
Després de més de dos anys de bloqueig, Algèria ha aixecat les restriccions comercials amb Espanya. Tot i no disposar d’una confirmació oficial per part de les autoritats, algunes empreses catalanes han començat a reiniciar l’activitat amb el país.
Com a resposta a l’anunci de la Unió Europea d’imposar aranzels als fabricants de vehicles xinesos, el gegant asiàtic ha obert una investigació per presumpte ‘dumping’ fiscal als països i empreses que exporten porc i subproductes porcins a la Xina