ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Botswana

Un país estable i pacífic

Coneix l'oficina d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer negoci a Botswana

Oportunitats de negoci a Botswana i a l'Àfrica subsahariana

Electrònica i electricitat

Botswana

Electrònica i electricitat


Botswana, una demanda petita però molt estable

Les empreses especialitzades en materials i solucions energètiques innovadores, materials elèctrics d'alt valor afegit o autosuficients i destinats al sector del turisme de luxe poden tenir bona entrada al mercat.

Desplegar més opcions de Botswana, una demanda petita però molt estable

Per mida de mercat, la demanda de Botswana és petita. Tot i això, és un dels mercats amb més estabilitat econòmica i política del continent. El país compta amb una classe mitjana amb capacitat de compra, una indústria encara molt lligada a l'extracció de matèries primeres i una indústria de turisme de safari en molts casos de luxe. Botswana té un dels PIB per càpita més alts del continent.

Amagar més opcions de Botswana, una demanda petita però molt estable
Maquinària i béns d'equip

Botswana

Maquinària i béns d'equip


Botswana vol industrialitzar les zones urbanes i aprofitar l'ACFTA

El govern de Botswana ha signat un acord MOU amb el govern xinès per impulsar la industrialització del país i allunyar-se de la dependència de les matèries primeres.

Desplegar més opcions de Botswana vol industrialitzar les zones urbanes i aprofitar l'ACFTA

Per diversificar l’estructura econòmica del país lluny del sector miner, la industrialització és la clau del futur de Botswana per posicionar-se amb el nou tractat de lliure comerç ACFTA (African Continental Free Trade Area). El Govern ha desenvolupat vuit zones econòmiques especials on volen potenciar sectors com l’aprofitament de minerals, la fabricació d’automòbils o peces i el processament agrícola. No obstant això, l'accés al finançament per a sectors específics, com ara els nous projectes industrials i les empreses de serveis, continua sent limitat.

Amagar més opcions de Botswana vol industrialitzar les zones urbanes i aprofitar l'ACFTA
Tèxtil i moda

Botswana

Tèxtil i moda


El poder adquisitiu de la classe mitjana interessada pel tèxtil i la moda

La classe mitjana de Botswana, que ha vist incrementat el seu poder adquisitiu, és un potencial client del tèxtil i la moda catalans.

Desplegar més opcions de El poder adquisitiu de la classe mitjana interessada pel tèxtil i la moda

A les zones urbanes trobem centres comercials amb botigues de roba internacional i, en alguns casos, empreses amb roba multimarca. També hi ha una creixent entrada del comerç electrònic exclusivament a les ciutats, com Gaborone o Francistown. La majoria de les importacions provenen de Sud-àfrica.

Amagar més opcions de El poder adquisitiu de la classe mitjana interessada pel tèxtil i la moda
Salut i serveis sanitaris

Sud-àfrica

Salut i serveis sanitaris


Sud-àfrica, importador net d'equipament mèdic

Amb el sector sanitari i hospitalari més desenvolupat del continent, existeixen oportunitats per a empreses catalanes en els sectors de més qualitat, com hospitals privats, i amb productes més competitius per al sector públic.

Desplegar més opcions de Sud-àfrica, importador net d'equipament mèdic

Sud-àfrica té unes 4.000 clíniques i uns 700 hospitals amb més de 100.000 llits en total. El 92 % dels equips mèdics de Sud-àfrica són importats i hi ha poques barreres d'importació per als productes d'aquest sector. El 2021, la mida de mercat dels equips mèdics a Sud-àfrica va ser de 3.600 milions d'euros i només el 8 % del total va ser producció local. El sector públic ha de continuar invertint en la construcció i l'equipament de nous hospitals. El sector privat és molt sofisticat i compta amb instal·lacions de primera classe i diversos centres d'excel·lència; i es mostra més disposat a invertir en dispositius i materials innovadors d'alt valor afegit per a sectors concrets.

Amagar més opcions de Sud-àfrica, importador net d'equipament mèdic

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial