ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Zàmbia

El segon productor africà de coure

Coneix l'oficina d'ACCIÓ que t'ajudarà a fer negoci a Zàmbia

Oportunitats de negoci a Zàmbia i a l'Àfrica subsahariana

Química i plàstics

Zàmbia

Química i plàstics


El sector químic de Zàmbia presenta oportunitats i potencial

Zàmbia té un sector químic molt ben posicionat per a servir la resta de països amb els quals fa frontera (8 països). És l'únic país de la zona que té una refineria de petroli, i pot crear-hi una indústria al voltant.

Desplegar més opcions de El sector químic de Zàmbia presenta oportunitats i potencial

Zàmbia té un avantatge comparatiu pel que fa a les exportacions de petroli refinat, atès que, tot i no ser productor de cru, té una refineria al país. Importa el cru des de Tanzània o Angola. També és rellevant la indústria química relacionada amb l'exportació d'àcid sulfúric. S'ha de tenir en compte que l’economia de Zàmbia esta en plena recuperació, atès que va ser el primer estat africà a fer fallida i no poder fer front al deute exterior durant el final de 2020.

Amagar més opcions de El sector químic de Zàmbia presenta oportunitats i potencial
Maquinària i béns d'equip

Zàmbia

Maquinària i béns d'equip


Zàmbia vol industrialitzar sectors clau per esdevenir un centre regional

El mercat zambià presenta oportunitats per a empreses de maquinària i béns d'equip amb productes diferencials i amb un bon preu d'entrada.

Desplegar més opcions de Zàmbia vol industrialitzar sectors clau per esdevenir un centre regional

Es tracta d'una economia poc diversificada, però amb potencial d'esdevenir un centre regional si s'aconsegueix industrialitzar el país i augmentar-ne la capacitat d'exportació. El país té vuit fronteres i es troba al mig de tots els països de la regió austral. La intenció del Govern és potenciar la creació d'indústries com, per exemple, la farmacèutica o l'agrícola, que puguin abastir la regió. Durant el 2022 el Govern de Lusaka ha prohibit la importació d'alguns productes agrícoles per potenciar-ne la producció local. En aquest context, necessitaran maquinària, coneixements, serveis especialitzats, etc.

Amagar més opcions de Zàmbia vol industrialitzar sectors clau per esdevenir un centre regional
Alimentació

Togo

Alimentació


Productes alimentaris a Togo

El Togo mostra una forta dependència de les importacions d'aliments. Espanya va ser el primer exportador de carn i despulles el 2021.

Desplegar més opcions de Productes alimentaris a Togo

El Togo és un mercat de dimensió reduïda però encara poc madur. La seva distribució alimentària es caracteritza per un canal dual: el mercat informal que cerca productes molt competitius i la distribució moderna que demana productes de més qualitat. Existeixen oportunitats de negoci per als productes carnis, làctics, olis, snacks, salses i més. És recomanable treballar amb un importador que tingui un bon posicionament en la distribució moderna.

Amagar més opcions de Productes alimentaris a Togo
Indústria farmacèutica

Sud-àfrica

Indústria farmacèutica


Sector farmacèutic, oportunitats per a productes amb valor afegit

Existeixen oportunitats de negoci en tota la cadena de valor. El sector farmacèutic està dominat per empreses farmacèutiques multinacionals amb operacions locals. Cal destacar ASPEN, multinacional sud-africana molt potent amb presència a Europa.

Desplegar més opcions de Sector farmacèutic, oportunitats per a productes amb valor afegit

Tot i que hi ha més varietat de productes disponibles en el sector privat, el sector de la salut pública consumeix el major volum de productes farmacèutics. Les vacunes i els antiretrovirals per a la infecció pel VIH representen més del 50 % de la despesa total del sector de la salut pública en productes farmacèutics. Tot i que gairebé el 70 % dels productes farmacèutics que s'utilitzen són de producció local, s'importen diversos ingredients farmacèutics actius i alguns productes acabats. El sector està altament regulat i en desenvolupament, i la producció, la comercialització i la venda de productes farmacèutics estan estrictament controlats.

Amagar més opcions de Sector farmacèutic, oportunitats per a productes amb valor afegit

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Àfrica subsahariana: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial