ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Portugal

Portugal avança cap a la nova indústria

Durant l'última dècada, Portugal ha viscut un canvi en l'especialització de la indústria. Les activitats industrials tradicionals han donat pas a nous sectors amb més incorporació tecnològica, com l'electrònica, el sector farmacèutic o les TIC.

Oportunitats de negoci a Portugal i a l'Europa occidental

Indústria farmacèutica

Itàlia

Indústria farmacèutica


El canal farmàcia a Itàlia

El canal farmàcia ofereix moltes oportunitats a Itàlia, per als medicaments ètics, productes OTC, dispositius mèdics, productes cosmètics i complements alimentaris (dels quals Itàlia n'és el mercat líder europeu).

La distribució en el canal farmàcia a Itàlia reflecteix en gran part l'estructura de la distribució espanyola. El mercat compta amb la presència d'unes 25.000 farmàcies i parafarmàcies. Això no obstant, aquest està evolucionant cap a una pròxima liberalització, de la qual ja s'observen les primeres creacions de cadenes farmacèutiques. El mercat és receptiu per a noves empreses que ofereixen productes diferenciats (que tenen un valor afegit) respecte a l'oferta corrent o bé per a aquelles que proposin serveis de contract manufacturing o enfocats a la marca blanca.

Economia circular

Dinamarca

Economia circular


Nova estratègia nacional per a l'economia nacional

A l'UE s'està impulsant el Circular Economy Action Plan i a Dinamarca, per part d'institucions públiques i privades, s'estan fent molts avenços per aconseguir un creixement sostenible.

Dinamarca té moltes empreses líders pioneres en solucions d'economia circular. El país també gaudeix d'una llarga i rica tradició de polítiques innovadores que estimulen l'economia circular, així com un compromís estratègic a llarg termini amb l'eficiència energètica i les energies renovables. Dinamarca supera la UE28 en la majoria de les mètriques, com la quota d'energia renovable o l'índex d'ecoinnovació.

Smart Cities

Noruega

Smart Cities


Oslo, la ciutat més intel·ligent del món

L’accés a les dades obertes fa possible el testatge i l'aplicació de solucions de ciutat intel·ligent i Noruega és pioner en les dades obertes al públic i accessibles.

Hi ha una àmplia gamma de projectes públics de ciutat intel·ligent a Noruega, des de proves pilot d'autobusos elèctrics, construccions amb zero emissions i modernització d'edificis existents fins al desenvolupament de sistemes d'energia verda i gestió circular de residus. Els projectes són iniciatives que es duen a terme a través d'organismes públics, ja siguin locals, estatals o d'àmbit internacional. La majoria dels projectes apareixen per mitjà de licitacions públiques.

Big data, intel·ligència artificial i internet of things

Àustria

Big data, intel·ligència artificial i internet of things


Productes i serveis d’internet de les coses per al turisme i el transport.

Productes i serveis d’IoT per al turisme, una de les indústries més potents al país i on Catalunya té també experiència. Àustria és coneguda per l'atenció sanitària d'elevada qualitat. Molts hospitals ofereixen serveis amb els estàndards més elevats.

Productes i serveis en el camp de la rehabilitació tenen cabuda en el sistema sanitari austríac. El mateix es pot aplicar a idees relacionades amb el benestar i el detox. Molts europeus (alemanys, italians, francesos i suïssos) cerquen oportunitats de relaxació a l'oferta austríaca.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?