• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Portugal

Portugal avança cap a la nova indústria

Durant l'última dècada, Portugal ha viscut un canvi en l'especialització de la indústria. Les activitats industrials tradicionals han donat pas a nous sectors amb més incorporació tecnològica, com l'electrònica, el sector farmacèutic o les TIC.

Oportunitats de negoci a Portugal i a l'Europa occidental

Moble i hàbitat

Portugal

Moble i hàbitat


El contract com a impulsor de la indústria del moble i l'hàbitat

Portugal és una de les principals destinacions tradicionals a Europa de les exportacions del mercat del moble de l’Estat.

Segons dades de l’'Instituto Tecnológico Metalmecánico, Mueble, Madera, Embalaje y Afines - AIDIMME'  la venda de mobles espanyols a altres països es va incrementar un 8,47 % l'any 2016. L'augment de les exportacions està impulsat pel segment del contract, hoteler, d'empreses, d'oficines, d'institucions, etc. Existeixen oportunitats en aquest segment per a les empreses catalanes. A l’entorn exterior, els compradors valoren principalment la qualitat, el preu i el disseny dels  productes.

Tèxtil i moda

Itàlia

Tèxtil i moda


El reconeixement dels productes tèxtils i la moda italiana

Els productes tèxtils italians són famosos a tot el món per la seva gran qualitat i el seu disseny. Després de dos anys en declivi, el 2018 la indústria tèxtil italiana està tornant a créixer.

La incorporació de maquinària, tècniques i processos innovadors a la indústria tèxtil italiana propicien poder treballar i produir peces de teixits i teles diferents, en una quantitat que facilita que sempre hi hagi roba nova al mercat. Itàlia és el cinquè país del món per exportacions del sector, subministra al mercat mundial peces de roba tradicionals i de moda, tèxtils per a la llar i accessoris.

Smart Cities

França

Smart Cities


Projecte urbanístic “Grand Paris” - ciutat intel·ligent

El projecte del “Grand Paris” és el projecte urbà i d'infraestuctures més importants d'Europa. Es tracta del desenvolupament del transport public de la regió de París amb la creació de més de 200 km de línies de metro automàtic fins al 2030.

El projecte genera oportunitats de negoci en contractació publica per a empreses amb solucions de l’àmbit de les Smart Cities ja que es busquen solucions innovadores per tenir el metro més connectat del món. L'oficina exterior de París ja ha establert relacions amb l'empresa pública que gestiona el projecte del “Grand Paris”.

Indústria 4.0

França

Indústria 4.0


Ciberseguretat i protecció de les dades personals

El govern ha pres mesures legislatives per a l'aplicació del reglament europeu per a la protecció de les dades personals a França.

El projecte legislatiu en discussió al senat francès inclou l'obligació per a les empreses que tracten dades, millorar els seus processos de seguretat mitjançant tecnologies d'encriptació de les dades. Contempla de manera general la implementació de mesures de seguretat addicionals per als objectes connectats i les dades de salut dels pacients, entre d’altres.

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci?