ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Mèxic imposa noves normes d’etiquetatge a les importacions

Alertes de comerç internacional

Des del darrer 1 d'octubre de 2020, tots els productes subjectes a l'acompliment de normes d'etiquetatge mexicanes hauran d'acreditar el seu compliment.

01/10/2021
Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

Així ho va fer saber el Servei Nacional d'Informació de Comerç Exterior de Mèxic, conegut com a SNICE, davant les darreres modificacions de les Normes Oficials Mexicanes (NOM) aplicables a la importació de mercaderies que va dur a terme la Secretaria d'Economia de Mèxic.

L’SNICE ha publicat un avís al seu portal, en el qual dona a conèixer els nous requisits d'etiquetatge que s'han de complir a les diferents duanes del país. L'avís també informa que:

 • Ja no es podran importar mercaderies subjectes a l'acompliment de les NOMS utilitzant Cartes de No Comercialització o sota protesta de dir veritat.
 • S'aplica també a les mercaderies destinades a la franja o regió fronterera, les quals han de complir les normes corresponents davant l'autoritat duanera.

10 claus per seguir el procés de verificació d’etiquetatge

Quant al procés de verificació, cal tenir en compte que s’han de seguir els punts següents:

 1. L'importador/exportador pot triar qualsevol de les alternatives següents per verificar el compliment de la NOM: Certificat de conformitat (Constància) emès abans que les mercaderies arribin a Mèxic o un Informe de compliment (Dictamen) que s’emet després que les mercaderies arribin a Mèxic.
 2. Per a la sol·licitud (Sol·licitud de Servei) és necessari completar un formulari amb la informació necessària per a l'emissió del Certificat de conformitat o Informe de compliment.
 3. Per a un Certificat de conformitat (Constància), el servei consisteix en una revisió dels dissenys d'etiquetes sense necessitat que l’UVA visiti el lloc de fabricació o magatzem. L'importador/exportador ha d’enviar a l’UVA tota la informació comercial que estarà al producte, a les etiquetes, als empaquetatges, a les garanties, a les fotos i als instructius.
 4. Un cop que la informació ha estat revisada i es determina que compleix amb la NOM aplicable, s'emet el Certificat de conformitat. Contindrà detalls i fotos de l'etiqueta que ha estat aprovada.
 5. Aquest document s'ha de presentar a la duana de Mèxic juntament amb la Declaració de Duana i aquest permetrà la importació de la mercaderia, juntament amb els requisits reglamentaris.
 6. Si l'importador/exportador no tria el Certificat de conformitat per complir amb els estàndards d'informació comercial, serà necessari un Informe de compliment.
 7. En aquest cas, una vegada que la mercaderia arribi a la duana, se li demanarà a l'importador una còpia del seu contracte amb l’UVA i una sol·licitud de serveis d'inspecció (verificació).
 8. Aquests documents seran lliurats a l'importador per l’UVA, una vegada que la mercaderia ja es trobi en el magatzem de l'importador i estigui etiquetada d'acord amb la norma aplicable.
 9. Després es programarà una inspecció per a l’avaluació de la conformitat i si la mercaderia compleix amb la norma aplicable, s'emetrà un Informe de compliment.
 10. L’UVA emetrà un Certificat de conformitat o Informe de compliment en un termini màxim de 5 dies a partir de la data d'inspecció, si les etiquetes compleixen amb la normativa.

Enllaços d’interès

 • Per conèixer els requisits d’etiquetatge del vostre producte podeu consultar directament al SNICE.

 

Consulta tota l’Alerta de comerç internacional sobre les noves normes d’etiquetatge a les importacions a Mèxic.

 

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades