ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Mèxic

Automoció i energia, oportunitats d'una economia oberta

Oportunitats de negoci a Mèxic i a l'Amèrica del Nord i Central

Salut i serveis sanitaris

Mèxic

Salut i serveis sanitaris


Nous tractaments, productes i serveis

Tot i l'existència de grans laboratoris transnacionals farmacèutics a Mèxic, són pocs els que ofereixen la línia animal.

Desplegar més opcions de Nous tractaments, productes i serveis

El sector ha experimentat un creixement significatiu els darrers anys, impulsat per la major consciència sobre el benestar dels animals, tant domèstics com de ramats. Aliments, vitamines, medicaments, etc., tots els participants en la cadena de valor del sector han mostrat creixements. Els propietaris de mascotes demanden serveis veterinaris especialitzats i productes; els ramaders, solucions innovadores per controlar els animals, tot garantint el benestar i la producció. A més, empreses catalanes que ja tenen presència a Mèxic, amb producció o vendes comercials, han donat prestigi a la qualitat del sector a Catalunya.

Amagar més opcions de Nous tractaments, productes i serveis
Química i plàstics

Mèxic

Química i plàstics


Química especialitzada per sectors industrials, farma i alimentació

Mèxic requereix matèries primeres per complementar la seva producció, ja que el consum d’aquestes s’ha reactivat. Els sectors industrials, farmacèutic i alimentari són els que més demanda estan generant.

Desplegar més opcions de Química especialitzada per sectors industrials, farma i alimentació

Per a la producció de detergents, cosmètica i fertilitzants, Mèxic requereix matèries primeres. Per exemple, Mèxic produeix només el 35 % dels fertilitzants que utilitza. Hi ha un espai gran per a productes catalans. En aquest sector, també cal tenir present que la demanda de fertilitzants orgànics està creixent, i això presenta oportunitats interessants. Per altra banda, també hi ha demanda de formulacions químiques per a tractament d'aigües i processos industrials, així com nous materials com biocides, desinfectants, coagulants, floculars antiespumants i resines. Per impulsar la demanda d'hidrogen verd Mèxic també requereix minerals.

Amagar més opcions de Química especialitzada per sectors industrials, farma i alimentació
Maquinària i béns d'equip

Mèxic

Maquinària i béns d'equip


Necessitat de maquinària especialitzada industrial i agrícola

L'arribada de noves inversions al mercat està generant una demanda de maquinària que el mercat mexicà no fabrica, sobretot en temes industrials i agrícoles, enfocada a la millora de processos.

Desplegar més opcions de Necessitat de maquinària especialitzada industrial i agrícola

Mèxic és exportador de productes agrícoles als Estats Units. Els principals productes són alvocats, llimones, mangos, hortalisses i raïms. Per a la competitivitat d'aquests productes i el seu processament es requereix maquinària especialitzada i amb compliment de normes internacionals de qualitat. Aquest tipus de maquinària no es fabrica al país, per la qual cosa s'abasteix mitjançant la importació de maquinària agrícola d’altres mercats. Una altra necessitat és l'enfocada a la producció agrícola controlada en hivernacles, que requereix tant serveis especialitzats com equipaments i experiència d'empreses estrangeres. Alguns fabricants catalans de maquinària agrícola han trobat bon mercat a Mèxic.

Amagar més opcions de Necessitat de maquinària especialitzada industrial i agrícola
Audiovisual

Mèxic

Audiovisual


Unint forces: col·laboració amb la indústria audiovisual local

Mèxic s'ha convertit en un centre d’audiovisual de referència per a altres països de la regió. El sector ha reportat un important creixement, i han anat sorgint noves iniciatives empresarials de manera constant.

Desplegar més opcions de Unint forces: col·laboració amb la indústria audiovisual local

La indústria audiovisual mexicana, reconeguda per pel·lícules, sèries, curtmetratges, videoclips i publicitat, té un fort pes sobre l'economia mexicana. S’estima que per al 2025 la producció cinematogràfica a Mèxic registri un increment d'entre el 6 % i el 7 % dels seus ingressos. L'abast del sector no es limita al creixement d’activitats com la construcció d'escenografies, el desenvolupament d'efectes especials, d’animació o musicalització; també impacta en altres indústries relacionades com el transport, el turisme, la publicitat i fins i tot aliments i begudes. Aquest creixement ofereix possibilitats de col·laboració amb la indústria audiovisual molt àmplies.

Amagar més opcions de Unint forces: col·laboració amb la indústria audiovisual local

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Mèxic: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial