ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Primer acord comercial entre la Unió Europea i els Estats Units en dues dècades

Alertes de comerç internacional

El 21 d’agost del 2020, la Unió Europea i els Estat Units van anunciar un nou acord comercial per reduir els aranzels a la importació de determinats productes.

21/08/2020
Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

Més enllà de ser un acord molt limitat, amb un valor d'uns 168 milions d'euros, són les primeres reduccions aranzelàries negociades entre ambdues parts en més de dues dècades. Aquest apropament és una mostra que les dues potències poden negociar de forma activa i arribar a realitzar tractes comercials després dels enfrontaments d’anys anteriors ocasionats pels subsidis a Airbus i Boeing, la imposició d’aranzels a l'acer i alumini europeus i les amenaces d’increment de més tarifes a productes comunitaris si s'aproven les taxes tecnològiques a la UE.

Compromís per part de la UE

La UE eliminarà els aranzels a les importacions de llagosta viva i congelada procedent dels Estats Units, un producte que es va exportar amb un valor de 94.300.000 euros a territori comunitari el 2017. La UE retirarà aquests aranzels des de l'1 d'agost de manera retroactiva i durant cinc anys, i iniciarà treballs per intentar que aquests canvis siguin permanents després d'aquest període.

Compromís per part dels EUA

Els EUA reduiran un 50 % les seves taxes aranzelàries a una sèrie de productes europeus entre els quals s'inclouen: menjars preparats, vaixelles de vidre, productes de tractament de superfícies, càrregues propulsores, encenedors i parts d'encenedors. Les exportacions comunitàries als Estats Units d'aquests productes suposen una mitjana anual de 136 milions d'euros. Els EUA també aplicaran les restriccions aranzelàries de manera retroactiva, des de l'1 d'agost.

 

Enllaços d’interès

 

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades