ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Unió Europea i els Estats Units posen fi als aranzels pel cas Boeing i Airbus

Alertes de comerç internacional

La Unió Europea i els Estats Units han acordat suspendre, durant un període de cinc anys, l'aplicació d'aranzels per un valor d’11.500 milions de dòlars que perjudiquen a les empreses i als ciutadans a banda i banda de l'Atlàntic.

15/06/2021
Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

El 15 de juny de 2021, la Unió Europea i els Estats Units, van arribar a un acord sobre les grans aeronaus civils transformant gairebé 17 anys de litigis en una plataforma de col·laboració amb visió de futur per abordar qüestions bilaterals i fer front als desafiaments mundials.

Ambdues parts ara intentaran superar les seves antigues diferències per evitar futurs litigis i mantenir condicions equitatives entre els seus fabricants d’aeronaus, alhora que treballaran per evitar que sorgeixin noves diferències.

Així mateix, la Unió Europea i els Estats Units van acordar suspendre, durant un període de cinc anys, l'aplicació d'aranzels per un valor d’11.500 milions de dòlars que perjudiquen a les empreses i als ciutadans a banda i banda de l'Atlàntic. També col·laboraran per analitzar i combatre conjuntament les pràctiques anticompetitives de tercers que puguin perjudicar els seus sectors de les grans aeronaus civils.

A partir d’ara, i com a propers passos, prosseguiran els debats per portar a la pràctica les seves intencions en matèria de finançament, investigació i desenvolupament, així com el suport específic a les grans aeronaus civils.

No oblidem que aquest acord ha arribat en un moment en què la Xina competeix per desplaçar el duopoli aeronàutic civil Boeing-Airbus, fet que ha ajudat a la negociació entre els responsables polítics d’ambdues parts per la convicció mútua que el fabricant aeroespacial estatal xinès Commercial Aircraft Corporation, o Comac, va pel camí de ser el rival legítim de l'històric duopoli.

 

Intencions en virtut de l’acord del 15 de juny de 2021

  • Establir un grup de treball sobre grans aeronaus civils dirigit pel ministre de Comerç de cada part.
  • Proporcionar finançament als fabricants de grans aeronaus civils en condicions de mercat.
  • Proporcionar finançament per a R+D mitjançant d'un procés obert i transparent i vetllar perquè els resultats de l’R+D finançada íntegrament amb fons públics siguin fàcilment accessibles, en la mesura que ho permeti la llei.
  • No concedir als seus propis fabricants finançament per a l’R+D o un altre suport específic que pogués perjudicar l'altra part.
  • Col·laborar per combatre les pràctiques de tercers contràries a la competència que puguin perjudicar les seves indústries respectives de les grans aeronaus civils.
  • Mantenir la suspensió de les seves contramesures durant un període de cinc anys, estalviant als importadors d’ambdues bandes de l'Atlàntic el pagament de milers de milions d'euros en aranzels.

Enllaços d’interès

Consulta tota l’Alerta de comerç internacional sobre la fi dels aranzels entre al UE i els EUA pel cas Boing - Airbus.

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades