ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La Unió Europea frena l'entrada de productes que afavoreixen la desforestació

Alertes de comerç internacional

La Comissió Europea ha proposat un nou Reglament per minimitzar la desforestació i la degradació forestal provocades per la UE, on planeja prohibir la importació i la comercialització de productes agrícoles que causen la desforestació i la degradació forestal a escala mundial.

02/11/2021
Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

La regulació cobrirà principalment sis productes: soja, carn de boví, oli de palma, cacau, cafè i fusta. Les regles també podran afectar alguns productes derivats d'aquests, com: la xocolata, el cacau en pols, el cuir, el contraxapat, els palets, els barrils i els marcs de fusta per a pintures, els miralls o les fotografies.

Sistema de traçabilitat de l’origen del producte

  • La Comissió Europea establirà normes obligatòries de diligència per a les empreses que importin i comercialitzin aquestes matèries primeres i els seus derivats. Es preveu implementar un sistema de traçabilitat que avaluarà els països i el seu «nivell de risc de desforestació i de degradació forestal derivat de les seves explotacions». La proposta preveu un llarg període d'adaptació perquè les empreses i, en particular, les microempreses puguin adaptar-se als canvis necessaris.
  • Es demanarà a les empreses importadores informació sobre: la geolocalització del lloc d'on provenen els productes importats, les dades del productor i la documentació legal que acrediti els estàndards ambientals dels productes importats, per verificar que són productes que no promouen la desforestació ni la degradació forestal.

Sancions per part dels reguladors en cas de negligència

  • En cas de no poder demostrar que els productes estan lliures de desforestació, se'n prohibirà la comercialització dins del mercat únic europeu.
  • En cas de negligència, el regulador nacional pot imposar multes per dany mediambiental, confiscar la mercaderia il·legal i, fins i tot, confiscar els ingressos obtinguts amb la venda. Els reguladors també seran els encarregats de fer inspeccions in situ per assegurar el compliment del reglament.

Enllaços d'interès

 

Nota: totes les dades tenen una finalitat informativa. L'empresa és manté com a l'única responsable de l'ús de la informació i els resultats d'aquesta. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

 

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades