ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Regne Unit estrena una nova plataforma per realitzar els tràmits duaners

Alertes de comerç internacional

El Govern del Regne Unit ha habilitat una nova plataforma per realitzar tràmits duaners i que permet declarar les importacions i exportacions de mercaderies al país. Una nova eina vigent des de l’1 d’octubre de 2022.

03/10/2022
Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

Les empreses amb relacions comercials al Regne Unit han de fer servir una nova plataforma per realitzar tràmits duaners: el Customs Declaration Service (CDS). Aquesta nova eina substitueix la Customs Handling of Import and Export Freight (CHIEF) des del passat 1 d’octubre de 2022 i permet declarar les importacions i les exportacions de mercaderies. A partir d’ara, doncs, resulta imprescindible registrar-se al CDS, una plataforma habilitada pel govern britànic a través del Departament de Duanes (HMRC).

Quines són les novetats principals?

  • La majoria de la informació que les empreses han d’incloure en la declaració de tràmits duaners seguirà sent la mateixa. És possible, però, que el procediment sigui diferent.
  • Millora l’estructura i l’ordre de la informació que es recull al Codi Duaner de la Unió Europea (CAU).
  • Els agents de duanes poden necessitar haver de sol·licitar més informació al seu client per a completar correctament la declaració d’importació i garantir el compliment del CAU. Per a més informació consulta el Customs Declaration Service (document.pdf).

Què passa si no estic registrat després de l’1 d’octubre?

  • Si la teva empresa no es registra a temps al CDS, hauria de considerar contractar un agent duaner que el pugui ajudar. Hi ha un llistat disponible a la pàgina web del govern britànic.
  • Si no pots utilitzar el CDS per a les teves declaracions d’importació ni pots contractar un agent duaner, la teva empresa pot sol·licitar,-amb una justificació comercial clara- un permís per a estendre l’ús del sistema CHIEF més enllà del mes de setembre. Per fer-ho caldrà presentar la sol·licitud a través d’un formulari en línia. Una vegada aprovada la pròrroga, HMRC proporcionarà assistència per a passar al nou sistema CDS el més aviat possible.
  • Les empreses que segueixin utilitzant CHIEF des de l’1 d’octubre sense autorització, HMRC es reserva el dret d’eliminar-ne l’accés.

Suport a les empreses 

Tens algun dubte o has tingut una incidència? Els negocis a l’exterior sovint presenten qüestions i barreres, tant en origen com en destí, que poden posar en risc el creixement internacional de la teva empresa. Ja pots contactar amb l'Oficina tècnica de barreres a la internacionalització per resoldre tots els teus dubtes en menys de 48h.

 

Enllaços d’interès

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

 

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades