ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El Regne Unit ajorna els controls pendents a les importacions de la UE

Alertes de comerç internacional

El Regne Unit va anunciar a finals d’abril que tornarà a ajornar la implementació dels controls postbrexit sobre les importacions procedents de la Unió Europea (UE).

06/05/2022
Alerta de comerç internacional

Alerta de comerç internacional

Bona part de les noves normatives i regulacions sorgides del Brexit s’executen de manera esglaonada i s’han anat introduint durant els mesos posteriors a la sortida oficial del Regne Unit de la UE. El passat 28 d’abril, però, el país britànic va anunciar que la implementació de nous controls a les importacions procedents de la UE queden ajornades fins a finals de 2023. La data d’aplicació inicial era l’1 de juliol de 2022.

Els controls d'importació que encara hi havia pendents sobre els productes de la UE ja no s'introduiran aquest any i per això els comerciants europeus poden continuar traslladant els seus productes al Regne Unit com ho fan ara.

Aquest canvi és degut a les disrupcions recents en el comerç internacional fruit de les repercussions de la invasió russa a Ucraïna i l'augment de preus de l'energia en les cadenes de subministrament.

Els controls pendents d’aplicació i que queden ajornats són els següents:

  • Tot i que actualment és a destinació, el nou requisit d’augmentar els controls sanitaris i fitosanitaris (SPS) de les importacions de la UE es traslladen al punt de control fronterer (BCP).
  • Requisit per a les declaracions de seguretat i protecció a les importacions de la UE.
  • Requisit per a més certificacions sanitàries i controls SPS per a les importacions de la UE.
  • Prohibicions i restriccions a la importació de carns refrigerades de la UE.

A la propera tardor, es publicarà un model operatiu objectiu (Target Operating Model) que es basarà en una millora de l’avaluació del risc i aprofitarà les tecnologies innovadores per agilitzar els processos futurs i reduir les friccions. S'establirà un nou règim de controls d'importació fronterers i apunta a finals del 2023 com a nova data d'introducció.

Què passa amb els controls i regulacions que ja han estat aplicades?

Els controls introduïts el gener de 2021 sobre les importacions de més risc d'animals, productes animals, plantes i productes vegetals es continuaran aplicant. D’altra banda, també es mantindran els controls duaners existents i l'obligació de notificar amb antelació les mercaderies sanitàries i fitosanitàries introduïdes que també es van introduir a principi d’any. Consulta l’última hora de les normatives i regulacions del Brexit.

Enllaços d’interès

Nota: Totes les dades tenen finalitat informativa. L'empresa és manté com l'única responsable per l'ús de la informació i els resultats de la mateixa. És obligació de l'empresa verificar la informació abans d'utilitzar-la. ACCIÓ no es fa responsable de cap dany causat per l’ús de la informació.

Tens dubtes sobre el Brexit? A través de la Oficina tècnica de barreres a la internacionalització pots resoldre totes les preguntes que tinguis sobre la nova realitat del Regne Unit i que afectin a la teva empresa. Consulta’ns!

Serveis relacionats

Oficina tècnica de barreres a la internacionalització

Cap obstacle podrà aturar el teu negoci internacional

Pàgines relacionades