ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El futur de l'aigua

Articles i altres publicacions

Avui dia, el món ha de fer front a una gran quantitat de reptes que afecten l'estil i la qualitat de vida de les persones. Un d'aquests reptes és la manca d'aigua potable a causa del consum cada vegada més elevat, de la baixa qualitat i de la distribució poc uniforme dels recursos hídrics del planeta.

Es preveu que el mercat mundial d'aigua potable i aigua residual haurà augmentat considerablement abans de l'any 2020. Amèrica del Nord, Japó i Europa han estat els mercats més significatius, però el major potencial de creixement es troba als països en desenvolupament, com la Xina i altres països asiàtics, Amèrica del Sud, Àfrica i els països del bloc oriental d'Europa que no pertanyen a la UE.

focus

De cara al futur, l’ús econòmic de l'aigua i les tecnologies ecoeficients es consideren d’allò més prometedores. Es preveu que d’aquí a 10 anys apareguin noves aplicacions de nanotecnologia i noves unitats modulars per al processament de l’aigua. També pot ser una bona opció integrar diversos sectors tecnològics com les biotecnologies, les tecnologies de materials i les TIC. D’altra banda, aquestes noves tecnologies poden ser essencials per accedir a oportunitats de negoci en mercats internacionals en creixement.

Així mateix, l’amenaça potencial que suposen els microcontaminants emergents farà necessària una legislació més estricta i un augment del reciclatge d'aigües residuals per convertir-les en aigua potable. Aquest fet farà que el sector hídric produeixi mètodes més eficients de purificació de l’aigua, innovacions pensades per a la desinfecció i els kits personals de purificació d’aigua potable.
 

Descarrega't el material

Pàgines relacionades