ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El futur de la realitat augmentada

Articles i altres publicacions

La realitat augmentada (AR) és el terme per definir una visió directa o indirecta d'un entorn físic en el món real, els elements del qual es combinen amb elements virtuals per a la creació d'una realitat mixta en temps real.

En aquest article es presenten les principals aplicacions actuals i com aquestes provocaran canvis revolucionaris pel que fa a la manera en què es produeix i consumeix la informació.

focus

Alguns visionaris preveuen que la realitat augmentada (RA) serà un dels camps d’innovació amb més probabilitats d’alterar el món de la recerca, sectors industrials sencers i la manera en què vivim. Entre les aplicacions de realitat augmentada actuals s’inclouen elements com la visualització interior i exterior en aplicacions arquitectòniques i de la construcció, el muntatge augmentat, les aplicacions educatives i d’entreteniment híbrides.

Un bon exemple del potencial de la realitat augmentada a l’edificació i la construcció són els treballs que s’estan fent per permetre l’accés directe i bidireccional a la informació CAD en 3D i el modelat d’informació de construcció 4D (BIM) per a usuaris de mòbils en obres de construcció. Gràcies a les tecnologies desenvolupades, els models virtuals es poden adequar i augmentar correctament a la situació real de l’obra, i les dades del món real es poden vincular al model constructiu a l’oficina.