ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

El futur de les tecnologies del cotxe ecològic

Articles i altres publicacions

En el futur, els vehicles es veuran influïts per una gran diversitat de demandes dels clients pel que fa al disseny, el medi ambient, la dinàmica, la variabilitat, el confort, la seguretat, l'infotainment (unió de la informació i l'entreteniment) i la rendibilitat.

focus

Es calcula que el 2035, el 70% de les vendes globals d’automòbils de turisme seran vehicles avançats (híbrids i elèctrics ) i que aquests tindran una gran importància en el desenvolupament sostenible de les ciutats, especialment en termes de reducció de la contaminació acústica i ambiental. En aquest sentit, el concepte de mobilitat sostenible exigirà una interacció entre diversos sistemes de propulsió i combustibles alternatius, com l’ús d’energies renovables en forma de biocombustible, electricitat i hidrogen.

Així mateix, els nous conceptes de vehicle s’orientaran cada vegada més cap a les necessitats individuals dels clients, com els petits cotxes de ciutat elèctrics per a una o dues persones. L’electrificació del sistema de propulsió, la conducció automàtica o el concepte V2G (vehicle-to-grid) són algunes de les principals aplicacions que es destaquen en aquest document.