ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

La major oportunitat per formar el teu equip: Conforcat A MIDA

Articles i altres publicacions

Aquest mes de març ha obert la major oportunitat per formar el teu equip amb la convocatòria Conforcat A MIDA, provinent dels fons Next Generation, i que permetrà formar a unes 50.000 persones treballadores. Descobreix-ne els detalls i l’experiència d’Embotits Monells.

23/02/2023

Estem d’acord que la innovació, la incorporació de noves tecnologies o la cerca de nous mercats internacionals són elements fonamentals per a la competitivitat de les empreses. Tot i això, si un aspecte és imprescindible per fer realitat aquests propòsits és la disponibilitat de talent. Un talent amb coneixements, experiència i aptituds no només s’aconsegueix amb la incorporació de personal qualificat sinó amb la inversió en formació per aconseguir la millora constant dels treballadors.

Totes les empreses, siguin del sector que siguin, tenen necessitats de formació: conèixer nous models de gestió empresarial, millorar els coneixements tècnics o guanyar aptituds per treballar en equip són algunes de les formacions que poden interessar a les empreses per potenciar el seu creixement.

Per facilitar-ne l’accés, ha obert la major convocatòria de l’any per a la formació de treballadors: el programa de subvencions Conforcat A MIDA. Es tracta d’una nova convocatòria dels Fons Next Generation EU, oberta fins al 18 d'abril, que dona resposta directa a les necessitats formatives de qualsevol empresa. Vols saber-ne més? Descobreix tots els detalls dels ajuts Next Generation - Conforcat A MIDA.

Conforcat A MIDA és una oportunitat única "que permetrà formar a més de 50.000 treballadors o persones que estiguin buscant feina". Tot plegat ho explicava Alejandro Lobaco, subdirector de Programes de Formació del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, durant la presentació de la convocatòria, una sessió organitzada per ACCIÓ i el mateix Consorci, entitat que està al capdavant dels ajuts.

La nova convocatòria obrirà el proper mes de març i estarà oberta fins el 18 d’abril. Abans, però, val la pena descobrir-ne alguns detalls clau:

  • Una convocatòria dirigida a empreses. Aquesta subvenció està oberta a empreses a títol individual o agrupacions d’empreses que presentin programes de formació. Es tracta d’una convocatòria que per 2023 té un pressupost de 21,8 milions d’euros i que es finança per persona formada sense necessitat d’haver de presentar factures, nòmines o contractes. La beneficiària no serà mai una entitat de formació.
  • Dissenya la formació que necessites a la teva empresa. Les empreses que hi accedeixin podran formar els seus treballadors amb un programa de formació fet a mida per a les necessitats de l’empresa. Totes les accions formatives, que poden ser presencials, on-line o mixtes, han de ser d’entre 30 i 60 hores amb la possibilitat de dissenyar itineraris formatius que superin les 60 hores. A més, han d’estar vinculades a alguna unitat de competència de l’empresa i incloure perspectiva de sostenibilitat mediambiental al ser finançada pels fons Next Generation EU.
  • Una convocatòria que et paga tota la formació. Conforcat A MIDA t’ofereix subvencions del 100% per a la formació, un finançament que les empreses rebran abans de començar, en el moment de la resolució. El finançament es calcula per mòduls de formació i no cal presentar documentació per justificar les despeses: 549 euros per persona formada per 60 hores i 245 euros per 30 hores.
  • Fes la formació de manera interna o externa. La convocatòria permet a les empreses contractar alguna entitat de formació especialitzada o organitzar-se per fer la formació de manera interna.
  • Per a treballadors en actiu o en situació d’atur. A banda de formar a persones treballadores d’una empresa, aquesta convocatòria inclou la formació de persones en situació d’atur amb l’objectiu que es puguin incorporar posteriorment a l’empresa. A més, i si es tracta d’una entitat representativa del sector, es pot formar a qualsevol persona del sector (ocupada o no) per tal que es puguin incorporar posteriorment a una de les empreses.

L’experiència d’Embotits Monells

El mes vinent s’obrirà la segona convocatòria de les subvencions Conforcat A MIDA, un fet que permet conèixer l’experiència d’Embotits Monells una empresa de Sant Miquel de Balenyà que ja ha format a més de 370 empleats. Una formació que, a través de quatre accions formatives diferents impartides internament, ha permès millorar la seva eficiència i els KPI sobre qualitat empresarial, entre d’altres.

Per la directora de Recursos Humans, Anna Alconcher, la formació millora la motivació i la capacitat dels empleats. "Això està generant un impacte molt positiu pels empleats perquè ho estem fent nosaltres, amb els nostres formadors i a les nostres instal·lacions. Els empleats poden sortir dels seus llocs de treball durant 30 hores i això fa que la formació s’interpreti com una inversió en la seva capacitació i creixement", reconeix.

L’Oficina Next Generation d’ACCIÓ

Descobreix tots els detalls de la convocatòria. Si tens dubtes, tens un projecte entre mans o vols més informació d’aquesta convocatòria dedicada a la formació, contacta amb l’Oficina Next Generation.

Recupera els materials de la presentació

Serveis relacionats

Oficina Next Generation EU

Accedeix als fons europeus per a la transformació digital i ecològica