ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Oportunitats agroalimentàries a l'Àfrica, la Mediterrània i l'Orient Mitjà

Articles i altres publicacions

Aquest estudi analitza el sector agroalimentari a l'Àfrica, la Mediterrània i l'Orient Mitjà. Identifica diferents oportunitats de negoci a mitjà termini per a les empreses catalanes a països com Sud-àfrica, Turquia, el Marroc, Algèria, Tunísia, Egipte, Aràbia Saudita i la Unió d'Emirats Àrabs.

Oportunitats agroalimentàries a l'Àfrica, la Mediterrània i l'Orient Mitjà

Oportunitats agroalimentàries a l'Àfrica, la Mediterrània i l'Orient Mitjà

Una de les principals oportunitats de negoci es troba en el sector de la transformació d’aliments. Això es deu a que la majoria de països del sud i l’est de la Mediterrània s’estan actualitzant tecnològicament per adaptar-se als canvis en els hàbits de consum locals i als estàndards de qualitat i higiene europeus.

També detecta oportunitats de negoci més concretes. A Sud-àfrica, aposta per la importació de porcí i de productes veterinaris, així com pels equipaments i productes innovadors en el sector vitivinícola. També indica que l’ampliació de la classe mitjana pot fer augmentar la demanda de productes d’alta gamma. Una cosa similar succeeix a l’Aràbia Saudita, on també creix la demanda d’aigua embotellada, sucs, begudes energètiques i alimentació infantil.

A Turquia, explica, sorgeixen oportunitats de negoci arrel dels projectes públics previstos d’unificació i d’irrigació de terres. Es necessitarà maquinària agrícola, sistemes d’irrigació de terres. Al Marroc també aposta per l’exportació de maquinària agrícola, així com per la venda d’alimentació d’animals domèstics.

Els sistemes d’irrigació, la mecanització i l’aplicació de tècniques de conreu també suposen una oportunitat de negoci a Algèria. En aquest país, igual que al Marroc i Tunísia, detecta mancances i deficiències en packaging, logística, distribució i serveis associats. El mateix passa a Egipte, on també creix la demanda d’agricultura biològica i de productes dietètics.

Pel que fa a Israel, aposta per establir acords de col·laboració amb empreses i institucions locals. Això es deu a que és un dels líders mundials en recerca i innovació aplicada a l’agricultura, i és un exportador rellevant d’agrotecnologia a la regió.