ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Sud-àfrica

L'economia més madura de l'Àfrica Subsahariana

Oportunitats de negoci a Sud-àfrica i a l'Àfrica subsahariana

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Sud-àfrica

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


La 4a revolució industrial en el sector de la transformació de metalls

Sud-àfrica posseeix grans reserves de crom, ferro, urani, platí, vanadi, titani, plom, zinc, manganès i molts altres metalls necessaris com a base per a la producció de béns.

La indústria dels minerals i els metalls dóna feina directament a bona part de la població econòmicament activa de Sud-àfrica, i és un contribuent important a l'economia del país. Sud-àfrica és un important productor mundial de platí, or, carbó, crom, mineral de ferro, diamants i molts altres minerals, i ha desenvolupat les habilitats i la tecnologia per a afegir valor als minerals, produint acer, coure, acer inoxidable i, més recentment, alumini per al mercat mundial.

Amagar més opcions de La 4a revolució industrial en el sector de la transformació de metalls
Química i plàstics

Sud-àfrica

Química i plàstics


Oportunitats en tota la cadena de valor del sector químic a Sud-àfrica

Sud-àfrica presenta nombroses oportunitats de negoci en el sector químic. El país necessita solucions, materials i maquinària innovadora per a millorar l'excel·lència operativa i permetre a les empreses químiques continuar tenint èxit.

Desplegar més opcions de Oportunitats en tota la cadena de valor del sector químic a Sud-àfrica

El 2022 els costos de transport de la mercaderia provinent dels mercats asiàtics fan que les empreses catalanes siguin molt més competitives que fa uns anys respecte als competidors internacionals. Els costos i els terminis per a la importació de mercaderies han augmentat dràsticament, especialment els provinents de la Xina, amb un augment del 400-500 % del cost del transport d'un contenidor de 12 metres per mar fins a Sud-àfrica.

Amagar més opcions de Oportunitats en tota la cadena de valor del sector químic a Sud-àfrica
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Sud-àfrica

Automoció, moto i mobilitat lleugera


Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement

Sud-àfrica produeix uns 600.000 vehicles l'any, sobretot cotxes i vehicles comercials, i el Govern sud-africà espera incrementar aquesta xifra en els pròxims anys.

Desplegar més opcions de Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement

L-Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils va anunciar el maig del 2021 que la despesa de capital total dels principals fabricants d'automòbils del país va assolir el màxim històric de 550.000 milions d'euros el 2020. Els principals membres de l'associació són FED, com BMW, Ford, Mercedes, Toyota o Nissan; i tots tenen plantes de producció al país. Les empreses catalanes especialitzades en el sector poden trobar oportunitats gràcies a les importants inversions que s'estan duent a terme, sobretot les empreses de tier 2 i tier 3 que treballin amb els mateixos clients internacionals en altres parts del món. A finals del 2021 es va inaugurar la primera planta de producció de vehicles híbrids Toyota al país.

Amagar més opcions de Sud-àfrica, el primer productor de vehicles africà, aposta pel creixement
Indústria farmacèutica

Sud-àfrica

Indústria farmacèutica


Sector farmacèutic, oportunitats per a productes amb valor afegit

Existeixen oportunitats de negoci en tota la cadena de valor. El sector farmacèutic està dominat per empreses farmacèutiques multinacionals amb operacions locals. Cal destacar ASPEN, multinacional sud-africana molt potent amb presència a Europa.

Desplegar més opcions de Sector farmacèutic, oportunitats per a productes amb valor afegit

Tot i que hi ha més varietat de productes disponibles en el sector privat, el sector de la salut pública consumeix el major volum de productes farmacèutics. Les vacunes i els antiretrovirals per a la infecció pel VIH representen més del 50 % de la despesa total del sector de la salut pública en productes farmacèutics. Tot i que gairebé el 70 % dels productes farmacèutics que s'utilitzen són de producció local, s'importen diversos ingredients farmacèutics actius i alguns productes acabats. El sector està altament regulat i en desenvolupament, i la producció, la comercialització i la venda de productes farmacèutics estan estrictament controlats.

Amagar més opcions de Sector farmacèutic, oportunitats per a productes amb valor afegit

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sud-àfrica: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial