ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Sud-àfrica

L'economia més madura de l'Àfrica Subsahariana

Oportunitats de negoci a Sud-àfrica i a l'Àfrica subsahariana

Salut i serveis sanitaris

Sud-àfrica

Salut i serveis sanitaris


Sud-àfrica, importador net d'equipament mèdic

Amb el sector sanitari i hospitalari més desenvolupat del continent, existeixen oportunitats per a empreses catalanes en els sectors de més qualitat, com hospitals privats, i amb productes més competitius per al sector públic.

Desplegar més opcions de Sud-àfrica, importador net d'equipament mèdic

Sud-àfrica té unes 4.000 clíniques i uns 700 hospitals amb més de 100.000 llits en total. El 92 % dels equips mèdics de Sud-àfrica són importats i hi ha poques barreres d'importació per als productes d'aquest sector. El 2021, la mida de mercat dels equips mèdics a Sud-àfrica va ser de 3.600 milions d'euros i només el 8 % del total va ser producció local. El sector públic ha de continuar invertint en la construcció i l'equipament de nous hospitals. El sector privat és molt sofisticat i compta amb instal·lacions de primera classe i diversos centres d'excel·lència; i es mostra més disposat a invertir en dispositius i materials innovadors d'alt valor afegit per a sectors concrets.

Amagar més opcions de Sud-àfrica, importador net d'equipament mèdic
Alimentació

Sud-àfrica

Alimentació


Oportunitats per a empreses del sector d'ingredients amb valor afegit

Sud-àfrica és un país clarament productor dintre del sector alimentació, les oportunitats poden sorgir en nínxols de mercat determinats com, per exemple, aliments o materials que puguin complementar processats càrnics per abaixar-ne els preus.

Desplegar més opcions de Oportunitats per a empreses del sector d'ingredients amb valor afegit

Tenint en compte la gran desigualtat social de Sud-àfrica, el sector alimentació està clarament dividit en dues velocitats. Un percentatge de la població, que ronda el 15 o 20%, pot tenir accés a producte gurmet, sigui local o importat, i la resta de la població majoritària, que normalment busca producte econòmic. Tenir accés al subsector gurmet a Sud-àfrica és molt difícil, però no es pot descartar. Entrar-hi amb productes amb poc valor afegit és pràcticament missió impossible a causa de la maduresa del mercat i la presència històrica d'importacions provinents d'altres països.

Amagar més opcions de Oportunitats per a empreses del sector d'ingredients amb valor afegit
Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Sud-àfrica

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


Inversió en el sistema d'aigua a Sud-àfrica

Per fer front als principals reptes de subministrament d'aigua que afronta Sud-àfrica, el Govern ha apostat clarament per la promoció i la implementació d'una indústria i un marc legal que afavoreixin la inversió.

Desplegar més opcions de Inversió en el sistema d'aigua a Sud-àfrica

Sud-àfrica és un país que pateix estrès hídric. S'espera que la disponibilitat de recursos hídrics empitjori amb el canvi climàtic i l'augment de la població. En aquest context, hi ha oportunitats per a les empreses i els centres tecnològics en tots els sectors relacionats amb la gestió eficient de l'aigua. Existeixen problemes de finançament local, atès que les municipalitats encarregades del subministrament d'aigua no tenen capacitat d'aixecar finançament. Per això, és interessant observar projectes finançats per organismes multilaterals. Després de la gran sequera de Ciutat del Cap el 2018, durant el juny de 2022 el Govern de Port Elizabeth està també a prop del dia zero (dia en què no es podrà subministrar aigua als ciutadans).

Amagar més opcions de Inversió en el sistema d'aigua a Sud-àfrica
Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Sud-àfrica

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


La 4a revolució industrial en el sector de la transformació de metalls

Sud-àfrica posseeix grans reserves de crom, ferro, urani, platí, vanadi, titani, plom, zinc, manganès i molts altres metalls necessaris com a base per a la producció de béns.

La indústria dels minerals i els metalls dóna feina directament a bona part de la població econòmicament activa de Sud-àfrica, i és un contribuent important a l'economia del país. Sud-àfrica és un important productor mundial de platí, or, carbó, crom, mineral de ferro, diamants i molts altres minerals, i ha desenvolupat les habilitats i la tecnologia per a afegir valor als minerals, produint acer, coure, acer inoxidable i, més recentment, alumini per al mercat mundial.

Amagar més opcions de La 4a revolució industrial en el sector de la transformació de metalls

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Sud-àfrica: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial