ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis al Marroc

La connexió entre Europa i Àfrica

Oportunitats de negoci al Marroc, a l'Orient Mitjà i al nord d'Àfrica

Indústria farmacèutica

Marroc

Indústria farmacèutica


La farmàcia de l'Àfrica

Potencial en el mercat nacional i internacional, guanya cada cop més pes a l'economia marroquina, en particular amb la posada en marxa de l'ambiciós projecte de reforma sanitària i la voluntat de promoure el “made in Morocco” a terme de medicaments.

Desplegar més opcions de La farmàcia de l'Àfrica

El teixit industrial del sector farmacèutic al Marroc està format per multinacionals, unitats industrials fabricant en subcontractació i unitats industrials marroquines que desenvolupen productes per al mercat local, que exploten patents de domini públic per fabricar productes genèrics. Aquest tercer punt és el que el govern vol reforçar i ampliar. S'espera que el sector rebi ajuts per millorar la seva productivitat i la seva eficiència energètica que a la llarga podria atraure noves inversions al país. Es vol assolir el 35 % de la taxa d'exportació pels mercats existents a l'Àfrica i a l'Orient Mitjà l'any 2026 i fins a un 45 % l'any 2035, a Europa i als Estats Units. També el desenvolupament de l'R+D local.

Amagar més opcions de La farmàcia de l'Àfrica
Automoció, moto i mobilitat lleugera

Marroc

Automoció, moto i mobilitat lleugera

Electrònica i electricitat


Electricitat i electrònica, sectors emergents de l’economia marroquina

Les grans corporacions veuen el Marroc un país on poder-se deslocalitzar per la producció dels seus components a uns costos molt competitius.

Desplegar més opcions de Electricitat i electrònica, sectors emergents de l’economia marroquina

El sector de l'automoció i de l'aeronàutica i la voluntat del govern d'industrialitzar el país fan que les inversions estrangeres siguin cada cop més importants; a tot això, cal afegir les facilitats que atorga el govern a la implantació d'aquestes empreses per produir a les zones franques i industrials de Tànger i Casablanca. S'estan creant molts centres de formació per a estudis de grau superior. D'aquesta manera, la mà d'obra passa a ser qualificada.

Amagar més opcions de Electricitat i electrònica, sectors emergents de l’economia marroquina
Maquinària i béns d'equip

Marroc

Maquinària i béns d'equip


La indústria agroalimentària marroquina busca R+D, equipaments i processos

En els darrers anys, la indústria agroalimentària marroquina ha experimentat un creixement important (30 % del PIB Industrial, 14 % de les exportacions).

Desplegar més opcions de La indústria agroalimentària marroquina busca R+D, equipaments i processos

Destaca la producció d'oli, conserves de tomàquet, verdures i llegums, conserves de fruites i sucs, sector vinícola, brioixeria industrial, transformació de pesca, etc. Hi ha oportunitats de negoci interessants per a les empreses catalanes que puguin aportar solucions i tecnologies relacionades.

Amagar més opcions de La indústria agroalimentària marroquina busca R+D, equipaments i processos
Matèries primeres i transformació del metall i altres materials

Marroc

Matèries primeres i transformació del metall i altres materials


Licitacions internacionals en tractament de l'aigua

El tractament de l'aigua s'ha convertit en els últims anys en un sector estratègic important per al govern marroquí, ja que la demanda d'aigua va en augment i la disponibilitat és molt irregular.

Desplegar més opcions de Licitacions internacionals en tractament de l'aigua

Pel que fa a l'aigua, empreses constructores especialitzades, consultories i subministrament de materials hidràulics poden tenir cabuda en les nombroses licitacions que surten mensualment per pal·liar les mancances d'un sector molt ineficient. També cal tenir en compte el sector de l'agricultura, en el qual la tendència va cap als sistemes de reg sofisticats i no per gravetat.

Amagar més opcions de Licitacions internacionals en tractament de l'aigua

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Marroc: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial