ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Fer negocis a Marroc

La connexió entre Europa i Àfrica

Oportunitats de negoci al Marroc, a l'Orient Mitjà i al nord d'Àfrica

Tèxtil i moda

Marroc

Tèxtil i moda


Relocalització del sector tèxtil al Marroc

La proximitat geogràfica d’Europa i la facilitat de comunicació entre fabricants d’ambdues parts, l’estabilitat política del país i la imatge segura de què gaudeix a l’estranger fa que sigui una aposta segura per a les empreses que vulguin deslocalitzar-se del continent asiàtic.

Amagar més opcions de Relocalització del sector tèxtil al Marroc
Alimentació

Marroc

Alimentació


El sector del plàstic és el segon més important de la indústria química

El sector de l'alimentació al Marroc és un mercat en creixement per l'augment de la renda per càpita i del poder adquisitiu de la classe mitjana, així com per la gradual occidentalització dels gustos.

Desplegar més opcions de El sector del plàstic és el segon més important de la indústria química

Un factor important és la modernització dels canals de distribució, els nous supermercats i hipermercats, que atrauen la població resident en ciutats i això facilita l'accés a una major varietat d'aliments d'importació i condueix a un mercat més marquista i equilibrat en qualitat-preu. S'aprecia, així mateix, un important pes de l'alimentació en la cistella de la compra de les llars al Marroc, que arriba fins al 45 % del pressupost familiar, i una evolució positiva de les vendes d'aliments, tant envasats com frescos. L'oportunitat es basa en poder oferir una gamma de productes variats, empreses que puguin oferir productes gurmet i bio.

Amagar més opcions de El sector del plàstic és el segon més important de la indústria química
Química i plàstics

Marroc

Química i plàstics


El sector del plàstic és el segon més important de la indústria química

El Marroc és clarament un país importador de plàstics. El Marroc es limita a les indústries de transformació de plàstics en articles de cautxú i/o plàstic.

Desplegar més opcions de El sector del plàstic és el segon més important de la indústria química

El mercat es divideix en els sectors de la construcció, l'agricultura, l'embalatge i els components tècnics. Les perspectives del sector passaran per adoptar mesures relatives a la transformació verda del país, amb l'objectiu d'adaptar-se a les exigències i a les tendències socioeconòmiques del seu principal soci comercial, Europa. Com a reptes futurs hi ha l'augment de la inversió en el desenvolupament tècnic de la indústria del plàstic, el desenvolupament de la part automobilística de la indústria del plàstic, la creació d'una indústria del reciclatge de plàstic i el desenvolupament de les indústries de manteniment industrial de motlles, instruments, formacions tècniques, màquines, etc.

Amagar més opcions de El sector del plàstic és el segon més important de la indústria química
Indústria farmacèutica

Marroc

Indústria farmacèutica


La farmàcia de l'Àfrica

Potencial en el mercat nacional i internacional, guanya cada cop més pes a l'economia marroquina, en particular amb la posada en marxa de l'ambiciós projecte de reforma sanitària i la voluntat de promoure el “made in Morocco” a terme de medicaments.

Desplegar més opcions de La farmàcia de l'Àfrica

El teixit industrial del sector farmacèutic al Marroc està format per multinacionals, unitats industrials fabricant en subcontractació i unitats industrials marroquines que desenvolupen productes per al mercat local, que exploten patents de domini públic per fabricar productes genèrics. Aquest tercer punt és el que el govern vol reforçar i ampliar. S'espera que el sector rebi ajuts per millorar la seva productivitat i la seva eficiència energètica que a la llarga podria atraure noves inversions al país. Es vol assolir el 35 % de la taxa d'exportació pels mercats existents a l'Àfrica i a l'Orient Mitjà l'any 2026 i fins a un 45 % l'any 2035, a Europa i als Estats Units. També el desenvolupament de l'R+D local.

Amagar més opcions de La farmàcia de l'Àfrica

Vols trobar les millors oportunitats per a la teva empresa?
Descobreix el recomanador d'Oportunitats de Negoci

Vols saber més sobre oportunitats de negoci? 

Marroc: informes, casos d’èxit i coneixement empresarial