ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Tèxtil: la llaminadura del comerç mundial

Articles i altres publicacions

El sector tèxtil continua en creixement des del punt de vista de mercat i és un dels més rellevants en el comerç mundial.

04/12/2006

Els Estats Units, els països asiàtics i Rússia constitueixen els principals focus de desenvolupament. Aquest creixement és desigual des del punt de vista de la producció, que s'ha desplaçat cap a Orient, i això ha generat un important dèficit comercial en gran part dels països occidentals i a Catalunya.

Està previst que tots els mercats creixin entre 2005 i 2020, però la grandària dels Estats Units i la seva potent demografia n’asseguren el seu lideratge mundial. Rússia i Xina són els dos països amb més previsió de creixement.

Les empreses del sector tèxtil i confecció estan sotmeses a una pressió constant per rebaixar els costos, i millorar així la seva competitivitat. Aquest fet, unit a les possibilitats que ofereix la globalització, ha provocat que gran part d’elles estiguin desplaçant la compra o la producció cap a països asiàtics capaços d’oferir bones qualitats, bons experts i costos inferiors als dels països en els quals estan situades aquestes empreses actualment.

La diferència de costos salarials de Xina respecte altres mercats com Japó o els EUA és enorme, i amb expectatives de mantenir-se en els mateixos paràmetres en els propers anys.

Pàgines relacionades