ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Bosses de mà fetes amb artesania professional

Casos d'empresa   Lupo

Treballar artesanalment i en un producte molt particular no suposa un inconvenient per convertir-se en una marca de referència a nivell europeu.

Lupo ha sabut trobar el seu espai en el mercat de les bosses de mà i la marroquineria, a través d'una decidida aposta per la innovació en el disseny. Les seves col·lecions han posicionat la marca com una referència d'un sector molt competitiu.

26/07/2011
Imatge

Lupo va començar en un petit taller de Barcelona als anys 20, amb la fabricació artesanal de peces d’equipatge com maletes i armaris portàtils. Als anys 50 obre la seva primera botiga i comença a fer-se forat entre la societat barcelonina que valora els seus dissenys exclusius. Finalment, a partir de 1989 i amb l’empenta de la tercera generació familiar, Lupo fa una aposta ferma per la consolidació i posicionament de la marca a través de la professionalització del departament de disseny i l’aposta per recuperar el valor de l’artesania. Detecten un forat en el mercat i decideixen crear una col·lecció per aprofitar l’oportunitat.

Segons Cristina Morenete, directora de màrqueting de la firma, és aleshores quan el seu germà Josep Maria “rescata aquest coneixement i experiència de l’avi amb la redimensió dels valors engrescadors de Lupo”. Actualment és una empresa que es caracteritza pel seu gran creixement i que exporta a tota Europa, amb especial incidència a França o Bèlgica, i també amb una bona implantació al Japó. De fet, la seva facturació exterior ja arriba a quotes del 75%.

Perfil digital