ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

3D Biomedics aconsegueix reproduir rèpliques exactes d'òrgans i ossos en 3D

Casos d'empresa   3D Biomedics

A partir de la imatge d'un TAC o d'una ressonància magnètica, el sistema informàtic desenvolupat per l'empresa 3D Biomedics genera impressions tridimensionals fidels als originals.

Imatge

L’empresa catalana 3D Biomedics ha desenvolupat un sistema informàtic que permet la impressió en 3D d’un òrgan o un os d’una persona o un animal a partir de la imatge d’un TAC o d’una ressonància magnètica. Tot comença amb un escaneig del pacient, per després reconstruir els teixits perquè un ordinador generi un model virtual que posteriorment s’imprimirà en 3D. D’aquesta manera, s’obté una reproducció física exacta que permet a un cirurgià, per exemple, preparar amb antelació una operació mèdica, ja que el pot mesurar, tallar o modificar. L’empresa ja ha introduït el sistema a l’Hospital Clínic de Barcelona i està treballant amb traumatologia i ortopèdia, cardiologia, maxil·lofacial i cirurgia plàstica.

Segons la investigadora Djamila Olivier, “per un cirurgià no és el mateix un model virtual que tenir una reproducció fidel a les mans”. Aquest avenç facilita el treball previ d’un cirurgià, minimitzant riscos durant les operacions, i permetent un estudi més acurat per als estudiants universitaris. Gràcies a aquestes reproduccions els estudiants de medicina podran substituir l’ús de cadàvers en els seus processos acadèmics i comptar amb rèpliques d’òrgans o ossos que els permetin analitzar patologies o anatomies concretes.

3D Biomedics és un dels 10 projectes que han participat en la 4a edició del Programa Empenta, impulsat per la Generalitat a través d’ACCIÓ, ESADECREAPOLIS i ESADE. La companyia, formada per 6 enginyers i metges, va començar a treballar en aquest projecte l’any 2012.

Amb el suport d'ACCIÓ

3D Biomedics és un dels 10 projectes que han participat en la 4a edició del Programa Empenta –pla d’acompanyament per accelerar els projectes empresarials de base tecnològica– impulsat per ESADE i ACCIÓ.

Consulta amb nosaltres si tu també tens una idea innovadora!

Idees Força

3D Biomedics aconsegueix reproduccions fidels d’òrgans i ossos a través d’impressores 3D.

Aquestes reproduccions faciliten el treball previ dels cirurgians, minimitzant riscos durant les operacions, i permeten substituir l’ús de cadàvers en els processos acadèmics.

L’Hospital Clínic de Barcelona ja ha introduït aquest nou sistema.