ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Comexi, diversificar-se per seguir sent competitiu

Casos d'empresa   Comexi Group

Comexi Group és una empresa familiar catalana líder en el subministrament de béns d'equipament per a la indústria de la conversió de l'envàs flexible i el packaging.

En un sector amb una forta competència de grans multinacionals, Comexi ha fet de l'aposta per la sostenibilitat, la personalització de la maquinària a les necessitats del client i la proximitat, avantatges competitius.

Comexi Group és membre del Clúster Packaging ha passat per un procés de canvi d'estratègia empresarial per ser més competitiu.

Imatge

Comexi és una empresa familiar fundada fa 60 anys i dedicada al subministrament de maquinària i de serveis pel sector de l'envàs flexible. Comexi, que ja era una empresa ben posicionada en l'àmbit de les impressores flexogràfiques, ha participat en una de les sessions de treball de canvi estratègic amb l'IESE per exposar la seva experiència. El repte que van empendre va ser el d'aconseguir unes dimensions mínimes per fer front a la globalització i la concentració al sector.

El 2014 l'empresa ja destinava la major part de les seves vendes al mercat internacional. Els objectius de la companyia anaven encaminats a doblar la xifra de negoci mitjançant una major penetració en el segment “Top 20” de convertidors, una major facturació en serveis i el posicionament de la tecnologia offset en el sector.

El 21 de maig del 2015, Manel Xifra Pagès, president de Comexi Group, recollia el Premi EMAS que atorga la Comissió Europea a les innovacions ecològiques eficaces per a la millora ambiental i el desenvolupament de la tecnologia d'impressió sostenible offset. En la seva deliberació, el jurat va valorar la capacitat innovadora de Comexi Group en l'impuls de tecnologies capaces d'eliminar o disminuir l'ús de dissolvents en la indústria de la conversió de l'envàs flexible.

La CI8 era la primera impressora offset de format variable sobre tambor central en el món, especialment dissenyada per imprimir sobre films plàstics. Una solució que responia als principals desafiaments del sector de la impressió d'envàs flexible: reducció de l'impacte ambiental, increment de l'eficiència energètica, alta qualitat d'impressió i gran flexibilitat de producció, i que permetia la producció de forma molt competitiva de petits tiratges d'envàs flexible amb un termini d'entrega molt inferior al termini assumible amb les tecnologies d'impressió utilitzades fins a l'actualitat en el sector: el gravat al buit i la flexografia.

Perfil digital

Serveis relacionats

Troba el teu clúster

El clúster és l'espai on reforçar la competitivitat de l'empresa