ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

De la fotocopiadora a la impressora 3D

Casos d'empresa   Maier3D

Les empreses adapten els seus departaments d'R+D i innovació per reduir costos i temps en el desenvolupament de productes. En aquest context, han entrat amb força les tècniques de fabricació additiva. Descobreix el cas de Maier3D, una empresa que ha apostat per la impressió 3D.

Actualment cal que les empreses traslladin les tecnologies innovadores a les indústries per crear nous processos de fabricació ràpida i personalitzar productes de forma massiva.

Imatge

La impressió 3D (o manufactura additiva) és una tècnica de fabricació que consisteix en la unió progressiva d’un o més materials per crear un objecte a partir d’un model digital. La indústria 3D ha crescut els darrers anys, sobretot gràcies als avenços en les propietats dels materials i per les possibilitats de combinació dels mateixos.

Les tecnologies avançades i la fabricació en tres dimensions poden aportar solucions inimaginables per a projectes de tota mena. Els departaments de desenvolupament de producte són els que més se n’estan beneficiant, ja que la impressió 3D els ofereix la capacitat de tenir d’un dia per l’altre el prototip d’un disseny.

Maieroffice –empresa dedicada a oferir equipament general per a oficines, des de màquines fotocopiadores, fins a mobiliari o equipaments audiovisuals. Fa tres anys va apostar per un nou projecte de distribució i venda d’equips d’impressió 3D, creant Maier3D, de l’empresa 3DSystems per ampliar el seu catàleg amb un producte completament nou i diferent.

Totes les tecnologies innovadores estan constantment canviant i evolucionant. En aquest sentit, Maier3D va decidir actualitzar-se i penetrar al sector de la impressió 3D, per tal de renovar-se i no perdre la diferenciació competitiva. La introducció al mercat de la impressió 3D per part de l’empresa va ser relativament fàcil, ja que el seu àmbit d’actuació ja era el de la venda, instal·lació i suport tècnic de màquines d’oficina. L’evolució i adaptació als nous temps ha propulsat la companyia cap a l’èxit al mercat. L’any 2015 ja va facturar 2,2 milions d’euros i enguany preveu créixer al voltant del 27%, degut sobretot a aquest nou canal de distribució d’impressores 3D.

De fet, s’albira una dinàmica ascendent de la indústria 3D, ja que permet personalitzar 100% qualsevol producte: un vehicle, un habitatge, una tassa de cafè o la lluna. Precisament, aquest és l’eslògan de Maier3D: “Pots imprimir el que vulguis, fins i tot la lluna”.

Participació a la Fira In(3D)ustry

Maier3D va tenir presència a l’estand de la Generalitat de Catalunya, juntament amb 9 empreses i centres tecnològics catalans més, durant la primera edició de la fira In(3D)ustry, que va tenir lloc a Barcelona del 21 al 23 de juny. Durant l’esdeveniment, es van presentar les novetats i el futur de la impressió 3D.

L’empresa va presentar la nova impressora 3D de 3DSystems, la ProJet 2500. Un equip que combina les capacitats d’impressió 3D professional d’alta resolució amb un preu molt assequible per les oficines.

La fira ha servit a Maier3D com a plataforma per donar-se a conèixer com a distribuïdora oficial de 3DSystems davant nous públics empresarials. Així mateix, li ha permès entrar en contacte amb altres companyies que també aposten per tecnologies innovadores i serveis avançats per a la indústria 4.0.

Maier3D és distribuïdora a l'Estat de les impressores i escàners de 3DSystems, empresa líder en impressores 3D, per a sectors empresarials com l'automoció, la salut o la indústria.

Perfil digital de Maier3D

Idees Força

  • Maieroffice, empresa dedicada a la distribució d’equipament d’oficines, ha fet el salt a la impressió 3D amb la nova unitat de negoci, Maier3D
  • L’evolució i adaptació als nous temps ha propulsat la companyia, que preveu créixer un 27% aquest any
  • L’aposta pel 3D ha permès a l’empresa diferenciar-se de la competència
  • Es preveu una dinàmica positiva de la indústria 3D, que ja ha anat creixent en els darrers temps
  • Els departaments de desenvolupament de producte són els més beneficiats de la fabricació digital en tres dimensions

Perfil digital