ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Industrial Sagarra es reinventa i aposta per l'smart packaging

Casos d'empresa   Industrial Sagarra

Envasos que desprenen olor a gespa. Tubs que poden connectar-se amb el mòbil. El sector del packaging avança en la incorporació de noves tecnologies, i l'empresa catalana Industrial Sagarra no es queda enrere.

Des la fabricació més tradicional, la firma de Breda ha fet un salt qualitatiu per introduir al mercat una nova gamma de packaging amb aplicacions sensorials i intel·ligents. L'empresa és un bon exemple de com la Internet de les Coses entra imparable als sectors tradicionals.

Idees Força

Industrial Sagarra, amb seu a Breda, és una empresa fabricant de tubs de cartró que treballa per a diferents indústries, com la tèxtil o l’alimentària.

L’empresa ha innovat amb la creació de nous envasos que incorporen textures i olors, dissenyant noves possibilitats per als consumidors. Per exemple, a través de la inserció de microcàpsules amb aromes a lavanda, gespa, etc.

Alguns dels envasos també integren microxips que, mitjançant radiofreqüències, es relacionen amb altres objectes a través de la Internet de les Coses.

El canvi estratègic de l’empresa els ha portat a fabricar nous productes que s’aparten completament de l’elaboració tradicional de tubs. Mentre que abans Industrial Sagarra fabricava sota comanda, ara ha passat a desenvolupar tubs més creatius que incorporen noves tecnologies.

Industrial Sagarra seguirà creixent a través de noves inversions en maquinària que li permetin aplicar més tecnologies als envasos.

L’empresa forma part del Clúster del Packaging, una de les entitats que integra el programa Catalonia Clústers d’ACCIÓ. El Clúster del Packaging els ha donat l’oportunitat de relacionar-se amb empreses capdavanteres i els ha permès treballar-hi en xarxa.