ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Innovació i tecnologia per a la ciutat intel·ligent del futur

Casos d'empresa   Icnita

A Icnita es preocupen per la sostenibilitat de les nostres ciutats. Aquesta jove empresa ofereix solucions tecnològiques innovadores per gestionar les infraestructures de les urbs i millorar la mobilitat dels ciutadans. Estan creixent amb força a Europa, i ja tenen un peu a llatinoamèrica, on les necessitats de sostenibilitat urbana són cada cop més importants, i els recursos, molt escassos.

ACCIÓ ha donat suport a Icnita en el seu procés d'internacionalització mitjançant els serveis dels Centres de Promoció de Negocis a l'exterior a l'exterior.

Idees Força

El desenvolupament urbà serà un dels principals motors de creixement econòmic mundial els propers anys, en ràpida expansió als països emergents. Algunes previsions situen en 40 bilions de dòlars les necessitats en infraestructures urbanes a tot el món fins al 2030.

Les oportunitats del creixement de les ciutats sorgiran en relació amb el subministrament energètic, el subministrament i tractament de l’aigua, la gestió dels residus, la mobilitat i l’habitatge autosostenible assequible.

La incorporació de sensors i TIC per facilitar el trànsit i reduir el consum energètic té un elevat potencial de negoci.

L’aplicació de les TIC i les nanotecnologies en el sector de l’aigua presenta un gran potencial, que pot arribar als 16.300 milions anuals el 2020.

La instal·lació de sensors a les canalitzacions d’aigua i als punts de distribució i les tecnologies i software de control tenen un futur prometedor.

Perfil digital