ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Innovant en el camp del teixit tècnic

Casos d'empresa   Tejidos Estambril

Tejidos Estambril és el gegant espanyol en producció de teixit tècnic per a protecció del treballador (foc, químic, petroquímic, exèrcit, mossos d'esquadra...).

Essent pioner en aquest camp, ha invertit en crear una firma de recerca i desenvolupament que li permeti innovar en el camp, fent vestits a mida per clients que després es generalitzen a tot el mercat.

16/07/2006
Tejidos Estambril

Tejidos Estambril

Dedicada en un principi, com moltes empreses del Vallès, al teixit de llana per home, el 1969 s'interessa pels teixits tècnics i obté llicència per filar i teixir productes per la multinacional Du Pont. Els 80 s'abandona la producció tradicional i se centra sols en teixit tècnic.

En un principi dedicada als teixits per la filtració de productes, van veure que el camp que els convenia era el de la protecció de treballadors. Així es va incorporar el Nomex i el Kevlar, que no es fon ni carbonitza fins els 425 graus centígrads, per treballar en branques d'activitat com la química, la petroquímica, els bombers, cossos de seguretat...

L'empresa admet que el seu creixement ha anat en paral·lel a la legislació en protecció de riscos laborals de tots els sectors als quals abasteix. Tejidos Estambril ha creat amb el suport del CIDEM una empresa paral·lela (TAG Innovación) ubicada al Parc Tecnològic del Vallès, que li permet potenciar la recerca.

Perfil digital